Hazai példák

2021. november 3. 9:16

Tiszaörsi tészta Mautner Zsófi ajánlásával

A Tiszaörsi Barázda Élelmiszer-előállító Start Szociális Szövetkezet által készített négy-, hat- és nyolctojásos tészták nemcsak prémium minőségűek és finomak, hanem egy olyan brand épül köréjük, ami elősegítheti, hogy az eddigi piacokon, viszonteladókon túl a hazai termékek iránt elkötelezett szélesebb vásárlói réteg is hozzájuthasson a termékeikhez.

2021. október 13. 8:57

Szociális szövetkezetek az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron

2021. október 07-10. között 80. alkalommal rendezték meg az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK), a Vadászati Világkiállítás társrendezvényeként.

2021. február 17. 9:25

Vidéki ízek, minőségi termékek Budapesten

A Belügyminisztérium szakmai támogatásával megvalósuló „Dokkoló” Integrátori programban 2020. február 12-én, megújulva, friss árukészlettel újranyitotta kapuit Budapesten a Bőközi Mini Diszkont. A III. kerület Szentendrei út 24. szám alatt működő kisbolt kizárólag hazai alapanyagokból készült, mesterséges adalékanyagoktól mentes termékeket kínál vásárlóinak az egészségtudatos táplálkozás jegyében.

2020. augusztus 14. 13:54

Vendéglátás az Őrségben - Társadalmi vállalkozás a turizmusban

2020. augusztus 12-én Szentgyörgyvölgy településen átadták a TÖKMAG nevű reggeliző - kávézó - lottózót. A 390 lakosú falu Zala megye nyugati részén, a szlovén határ közelében található.

2019. november 25. 12:39

Haltenyésztés a szociális szövetkezetben

A Bárdudvarnoki Szociális Szövetkezet halászati és halgazdálkodási tevékenysége keretében az állóvizek gondozása mellett nyolc tavat bérel.

2019. november 20. 14:00

Helyi-ség Kézművesek Boltja Csongrád megyében

Az országban elsőként Szegeden nyitottak Helyi-ség Kézműves Termékek Boltját. A Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet értékesítési pontján a közfoglalkoztatási programokban előállított és a közfoglalkoztatás alapjain szerveződött szociális szövetkezetek termékei egész évben megismerhetőek.

2019. október 21. 14:32

Innovatív együttműködés a szociális gondoskodás területén - Önkormányzati feladatok ellátása szövetkezeti összefogással

Polgár Város Önkormányzatának képviselő-testülete évek óta kiemelt feladatának tekinti a helyi szintű idős-barát politika kialakítását, különös figyelemmel kezeli az idős lakossággal történő együttműködést, a róluk való gondoskodást és életkörülményeik javítását.

2019. október 10. 16:20

Az idei ősz a szövetkezeti sikereké

Az elmúlt évek megfeszített munkája beérni látszik. A szociális szövetkezeti termékek magas színvonalát már nem csak a visszatérő vásárlók elégedettsége jelzi, hanem komoly szakmai elismerések is bizonyítják, helyük van a piacon.

2019. szeptember 23. 11:11

Születésnap Kiskorpádon

A Zselic Gyöngye Szociális Szövetkezet 2018. június 1-jén vegyesboltot, cukrászdát és egy cukrászműhelyt nyitott a Somogy megyei 900 lakosú Kiskorpádon. A helyben készült házias jellegű süteményeket, tortákat az igényesen kialakított cukrászdában értékesítik. A "Fókusz" pályázaton közel 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesültek, megteremtve ezzel nyolc hátrányos helyzetű ember hosszú távú foglalkoztatását.

2019. szeptember 17. 9:13

Szociális szövetkezeti jó gyakorlatok a településüzemeltetésben

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény meghatározza a településüzemeltetés – beleértve a közparkok és egyéb közterületek kialakítása és fenntartása – feladatait, melyekhez a költségvetés alaptámogatást biztosít. A települések a zöldterület-gazdálkodást évek óta közfoglalkoztatottak bevonásával végzik. Mivel a közfoglalkoztatottak száma a nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedés következtében csökkent, a települések jelentős részén egyre nagyobb problémát okoz a zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátása.