Az elmúlt évek megfeszített munkája beérni látszik. A szociális szövetkezeti termékek magas színvonalát már nem csak a visszatérő vásárlók elégedettsége jelzi, hanem komoly szakmai elismerések is bizonyítják, helyük van a piacon.

BORDÁNYI SIKEREK AZ OMÉK-ON

2019. szeptember 26-29 között megrendezett 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár ismételten lehetőséget biztosított a vidék, az agrárium és az élelmiszeripar bemutatkozásának. Az OMÉK-on idén először mutatkozhatott be a bordányi Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet. A négy napos kiállítás során a Legjava termékcsaládot népszerűsítették a szövetkezet dolgozói. A szociális szövetkezet eddigi munkáját két ízben is elismerték a rendezvény ideje alatt. Frankné Varga Katalin a Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet elnöke vehette át Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár úrtól a „Hagyomány és Innováció díj az agrárgazdaságban” pályázat keretében bemutatott Legjava termékcsalád előállításának példamutató társadalmi innovációs tevékenységéért kiállított elismerő oklevelet.

Szombaton érkezett a következő jó hír, miszerint a szociális szövetkezet a közel háromszáz pályázó közül a legjobb tíz közé jutott a Hungaricool SPAR innovációs versenyen. Nyertesként jövő tavasztól a Legjava termékek elérhetők lesznek a magyarországi INTERSPAR üzletekben, valamint az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. jóvoltából a szövetkezet részt vehet egy 2021 évi európai élelmiszeripari kiállításon is.


ÁTADTÁK AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2019 DÍJAIT

Idén ötödik alkalommal került sor „Az év Széchenyi vállalkozása díj" átadására. A rangos elismerést a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte 2015-ben azzal a céllal, hogy a családi hagyományt követve elismerje és felkarolja azokat a vállalkozásokat, amelyek tevékenységükkel nem csak a saját, hanem a nemzet boldogulását is szem előtt tartják. Olyan hazai gazdasági szereplőket céloz a díj, amelyek teljesen, vagy többségi magyar tulajdonban vannak, nyitottak a megmérettetésre és valamely területen kimagasló teljesítményt nyújtanak. 


A díj odaítélésénél a vállalkozások teljesítményeinek három területét vizsgálták, így a termelékenységet, társadalmi felelősségvállalást és az újítási készséget. A beérkezett pályázatokat háromtagú független szakmai zsűri értékelte.

A 2019. évben a Pénzügyminisztérium és az Alapítvány között létrejött együttműködés keretében „Az év Széchenyi vállalkozása 2019 fődíj” három kategóriáját hirdették meg:

  • az évi 50 millió forint alatti,
  • az évi 50 és 500 millió forint közötti,
  • az évi 500 millió forint fölötti árbevétellel rendelkező pályázat benyújtása esetén.

2019. évben az I. kategóriában a Komlói Tésztagyártó Szociális Szövetkezet hozta el a fődíjat, amelyet Feuerstahler Terézia, a Komlói Tésztagyártó Szociális Szövetkezet elnöke vehetett át.