A Tiszaörsi Barázda Élelmiszer-előállító Start Szociális Szövetkezet által készített négy-, hat- és nyolctojásos tészták nemcsak prémium minőségűek és finomak, hanem egy olyan brand épül köréjük, ami elősegítheti, hogy az eddigi piacokon, viszonteladókon túl a hazai termékek iránt elkötelezett szélesebb vásárlói réteg is hozzájuthasson a termékeikhez.

Mautner Zsófia

Nem véletlenül állt Mautner Zsófi szakács, gasztroblogger, műsorvezető a tiszaörsi tészta „szolgálatába”, hiszen azt tapasztalta, hogy egy kicsi, Jász-Nagykun-Szolnok megyei település munkavállalói is képesek arra, hogy elszántsággal, alázattal, nagy munkabírással olyan kiváló minőségű tésztatermékeket készítsenek, amelyek méltán felvehetik a versenyt az olasz tésztákkal is.

A tiszaörsi tészta története egészen 2012-re nyúlik vissza, amikor közfoglalkoztatási program keretében kezdtek el tésztát gyúrni a település asszonyai. A tésztaüzemet 2015-től működtetik szociális szövetkezetben, az elmúlt években nemcsak a termékpalettájukat bővítették, de a helyi piacokon túl a térség önkormányzatai bv. intézetei is megrendelői a tésztatermékeknek, továbbá országos szinten több mint 35 viszonteladónál érhetőek el a tiszaörsi tészták. 

2021. október 26-án került sor a „Tiszaörsi tészta” kampányának bemutatójára.  A rendezvényen a Belügyminisztérium, az OFA Nonprofit Kft., és Tiszaörs Község Önkormányzatának köszöntő beszédeit követően bemutatták a megújult brandhez készült logókat, imázsfilmet, a termékek új csomagolását és  a jövőbeni értékesítési terveket. A rendezvény résztvevői megkóstolhatták a Mautner Zsófi által elkészített tésztaételeket, amelyek megismerhetők a megújult honlapon, a www.tiszaorsiteszta.hu oldalon.

Mautner Zsófi és csapata az új brand alkotásában végig együtt gondolkodott a település polgármesterével és a tésztaüzem munkatársaival. Az eddigi áldozatos munkához, az elért eredményekhez és a jövőbeni tervek megvalósulásához sok sikert kívánunk a „Tiszaörsi tészta” csapatának!