A munkaerőpiaci szolgáltatás célja, igénybevétele

A munkaerőpiaci lehetőségek, folyamatok, támogatások átláthatóságának előmozdítása, hozzájárulás a munkaerőpiaci kereslet és kínálat egyensúlyának, valamint az álláskeresők munkaerőpiaci esélyeinek javításához.

Egyének által igénybe vehető munkaerőpiaci szolgáltatások

A Kormány közfoglalkoztatással összefüggő céljai között továbbra is szerepel a közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerőpiacon történő elhelyezkedésének ösztönzése.

Mentori szolgáltatás

A járási hivatal mentori szolgáltatás igénybevételét biztosíthatja azon személyek számára, akik esetében megállapítható, hogy együttműködési kötelezettség teljesítéséhez, a szolgáltatások, támogatások igénybevételéhez, az állami vagy más szervekkel való kapcsolattartáshoz, az önálló munkába álláshoz, vagy a munkahelyen történő beilleszkedéshez személyes segítségre van szüksége.

Határozott idejű bérleti szerződés program (HBSZ)

A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (a továbbiakban: NET Zrt.) ingatlanaiban lakó és lakbérfizetési kötelezettségének eleget nem tevő személyek hátralékfizetési problémájának kezelési lehetőségéről és ezzel összefüggésben a további feladatok meghatározásáról szóló 1488/2015. (VII. 21.) Korm. határozat a Belügyminisztérium számára feladatként írja elő, hogy a programba vont álláskereső személyek részére a közfoglalkoztatás keretében kínáljon munkalehetőséget, annak érdekében, hogy a megszerzett jövedelem révén teljesíthessék részletfizetési kötelezettségüket.