Közfoglalkoztatási Start Plusz 2023. díjazás

2023. december 5.

A közfoglalkoztatás jelentős szerepet tölt be a hátrányos helyzetű települések, régiók életében, a munkanélküliség újratermelődésének visszaszorításában. Az önkormányzatok, mint közfoglalkoztatók az évek során innovatív ötleteikkel, kiemelkedő és példaértékű feladat-végrehajtásukkal számos új és maradandó értéket állítottak elő.

                                                       ____________

Bővebb információk elérhetőek a Statisztika/kutatások menüpontban, vagy a képre kattintva.
                                                       ____________


Szálláshely és főzőkonyha létesült Alsóberecki településen 
Alsóberecki Község Önkormányzata újabb turisztikai szolgáltatással bővítette a Bodrogköz térségét. A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében az önkormányzat 258 millió forint összegű támogatásban részesült szálláshely és főzőkonyha kialakítására.

Szociális szövetkezeti sikerek az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron 
Valódi piaci hangulat fogadta a fővárosiakat és a fővárosba látogató vidékieket a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén 2023. október 20-22. között. Az Országos Mezőgazdasági Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK) kétévente rendezi meg az Agrármarketing Centrum az Agrárminisztérium támogatásával, célja a hazai agrárium és élelmiszergazdaság teljes spektrumának bemutatása.

Gazdaságélénkítés Vajdácskán 
A hatékonyabb és kedvezőbb költségű közétkeztetés, továbbá a helyben megtermelt zöldségek feldolgozásának biztosítására Vajdácska Község Önkormányzata a korábban közfoglalkoztatási programban kialakított 300 adagos konyha felújítását, valamint savanyító üzem szárazáru raktárral és hűtőházzal történő kibővítését valósította meg. Az önkormányzat a fejlesztésre a Belügyminisztériumtól a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

350 adagos melegkonyha kialakítása Balástyán
A XXI. század igényeinek megfelelő korszerű főzőkonyhát alakítottak ki a Csongrád-Csanád vármegyei Balástya településen. A beruházás megvalósítására az önkormányzat a Belügyminisztériumtól a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében 229 600 000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Gluténmentes sütemény-előállító és gyümölcsfeldolgozó manufaktúra Nagyivánon 
Napjainkban egyre többen szenvednek emésztési zavaroktól, ételintoleranciától. Nagyiván Községi Önkormányzat 256 897 015 forint a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében támogatásból gluténmentes sütemény-előállító és gyümölcsfeldolgozó üzemet valósított meg.

További hírek...