Konyhai kapacitás kiépítése, zöldségek, gyümölcsök tisztítása, aprítása, csomagolása Dunavecsén

2021. június 3.

A Belügyminisztérium támogatásával a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében Dunavecse Város Önkormányzata 150 669 930 Ft. vissza nem térítendő támogatást kapott egy 500 adagos konyha kialakítására, amely lehetőséget biztosít az önkormányzat és intézményeinek, valamint külső megrendelők igényeinek megfelelő melegkonyhai és félkész termékek előállítására, továbbá konyhakész zöldségek, gyümölcsök tisztítására, aprítására, csomagolására.

                                            __________

                                             __________

Tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról – 2021. április

A közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos száma 2021 áprilisában 87,9 ezer főt tett ki, amely az előző év áprilisához viszonyítva 3,5 százalékkal (3,0 ezer fővel) emelkedett.


Hello Piac, itt az alapi munka gyümölcse

Budapest szívében hatalmas közösségi vásár várja látogatóit 2021. május 30-án. Az Erzsébet és Deák téren megrendezett Piacok Napján idén részt vesz a közfoglalkoztatás bázisán létrejött Alapi Munka Gyümölcse Start Szociális Szövetkezet is.


Szociális szövetkezeti termékek a Digitális Termelői Piacon

A Belügyminisztérium, a Széchenyi István Egyetem és a Digitális Termelői Piac Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy a Magyarország Digitális Agrár Stratégiája alapján létrejött Digitális Termelői Piac tervezett szolgáltatásai segítsék a szociális szövetkezetek működését.

Nemzetközi szociális szövetkezeti siker

A közfoglalkoztatás alapjain szerveződő Balmaz Tésztagyártó Szociális Szövetkezet nyerte el nagyvállalati, pénzügyi vezetők, valamint egyetemi és önkormányzati képviselők elismerését egy nemzetközi projektben. A pénzjutalommal is kitüntetett szövetkezet az ország hét megyéjében árulja tésztáit, Balmazújvárosban pedig egy bolt üzemeltetését is tervezik.


További hírek...