Utcabútorok gyártása Girincs községben

2019. június 18. 15:54

Az önkormányzat a kezdetektől részt vesz közfoglalkoztatási programokban, 2012-ben térkő készítéssel kezdték meg a munkát. Az évek során gesztori szerepet is ellátva koordinálták és szervezték - Kesznyéten és Kiscsécs községekkel közösen - a vízelvezető árokrendszerek felújítását, mederlapokkal történő burkolását, a járdahálózat felújítását, a temető térburkolását, az utcabútorok gyártását. 2018-ban épületvásárlással kezdték az ifjúsági tábor, illetve „Erdei iskola” és a kapcsolódó erdei tanösvény kialakítását, ahol az alsó tagozatos általános iskolai diákok táboroztatását célozzák.

                                             __________

                                             __________

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztályának felhívása a hőségben végzett munka veszélyeivel kapcsolatban

Az Országos Tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását 2019. június 12. (szerda) 00 órától 2019. június 16. (vasárnap) 24 óráig III. fokú hőségriasztást adott ki.


Szarvasmarhatartás Nyárád községben

Az önkormányzat 2018-ban mezőgazdasági, továbbá mezőgazdasági földutak karbantartására irányuló közfoglalkoztatási mintaprogramot indított. A mezőgazdasági program keretében mintegy négy hektáron szabadföldön és fóliasátorban sárgarépa, vöröshagyma, burgonya, fehérrépa, tök, zöldbab, TV paprika, paradicsom, kelkáposzta, bab, zöldborsó, valamint kukorica és búza nevelését végezték. A termékeket elsősorban az óvodai konyhában használták fel.

2019. március havi tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatásra vonatkozó adatai szerint a közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos száma 102 757 fő volt 2019 márciusában, amely létszám az előző hónaphoz képest 12,8, az előző év márciusához viszonyítva pedig 25,9 százalékkal kevesebb.


Múltunkban a jövőnk! – Prémium minőségű hústermékek Hajdúhadházról

Közfoglalkoztatási mintaprogram keretében épült juhvágóhidat és húsfeldolgozó üzemet adtak át 2019. május 18-án a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadházon. Az üzemben nem csak a helyi, hanem a környező településen élő gazdálkodók is vágathatnak, a beruházás pedig mindemellett új munkahelyeket is teremt. Az eseményen részt vett dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára is.További hírek...