2019. január havi tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról

2019. március 18. 11:43

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatásra vonatkozó adatai szerint a közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos száma 119 271 fő volt 2019 januárjában, amely létszám az előző hónaphoz képest 2,1, az előző év januárjához viszonyítva pedig 26,0 százalékkal kevesebb.

                                             __________

                                             __________

Varroda működtetése Tápióság községben

Az önkormányzat a kezdetektől részt vesz a járási Startmunka mintaprogramok megvalósításában. 2017. évi helyi sajátosságokra épülő program keretében kezdte meg a munkaruha gyártásra szakosodott varrodai tevékenységet, amely hat fővel indult egy hetven négyzetméter alapterületű, viszonylag rossz állapotban lévő önkormányzati épületben.


Feketeberkenye és homoktövis termesztése Bárdudvarnok községben

A település önkormányzata a kezdetektől részt vesz a járási Startmunka mintaprogramok megvalósításában.


„Igény-kosár” alprogram – Kiegészítő pályázati lehetőség a FÓKUSZ Programban

A Belügyminisztérium kezdeményezésére a „Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező, a közfoglalkoztatás alapján szerveződő szociális szövetkezetek” támogatási programon (a továbbiakban: Fókusz Program) belül megnyílt az „Igény-kosár” alprogram kiegészítő programelem.


Fűszerpaprika termesztése és feldolgozása Kunadacs községben

Kunadacs községben a táj adottságaiból fakadóan a lakosság fő megélhetési forrása a mezőgazdaság. A háztáji termesztés mellett a családok több hektáron termesztik a dohányt, illetve a paprikát.


Többször is díjazták már a polgári szociális szövetkezetet

A Polgári CSEMETE Szolgáltató és Kereskedelmi Szociális Szövetkezetet 2013-ban alapította meg Polgár Város Önkormányzata. Az öt éve működő szövetkezet megoldás lehet a Tisza-mente térségben arra, hogy az emberek ne essenek ki a munka világából és társadalmilag is hasznosnak érezzék magukat.További hírek...