Tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról – 2021. február

2021. április 12.

A közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos létszáma 91,6 ezer főt tett ki 2021 februárjában, amely az előző év hasonló időszakához viszonyítva 6,3 százalékkal (6,2 ezer fővel) csökkent.

                                            __________

                                             __________

Kiknek segített a közmunkaprogram visszatérni a munkaerőpiacra?

Az azonos című, a Magyar Nemzeti Bankban folyó közgazdasági kutatás keretében 2020. novemberében megjelent tanulmány szerzője, Szabó Lajos Tamás az MNB kutatója. Tanulmányában a Magyar Államkincstár korábbi időszaki adatai alapján vizsgálta meg, hogy a közfoglalkoztatás miben és miképpen segítheti a válság munkaerőpiaci hatásainak tompítását.


A közfoglalkoztatás, mint szakpolitika

A közfoglalkoztatás, mint szakpolitika című tanulmány nem kevesebbre vállalkozik, mint az immár tíz éve működtetett egységes közfoglalkoztatás hazai rendszerének részletes bemutatására, szakpolitikai kapcsolódásainak feltárására és értékelésére. E vállalás már csak azért sem könnyű feladat, mert egy olyan rendszer működési sajátosságait foglalja össze, mely megszületése óta heves viták tárgya a hazai és a nemzetközi politikai életben és a közéletben egyaránt.


Vidéki ízek, minőségi termékek Budapesten

A Belügyminisztérium szakmai támogatásával megvalósuló „Dokkoló” Integrátori programban 2020. február 12-én, megújulva, friss árukészlettel újranyitotta kapuit Budapesten a Bőközi Mini Diszkont. A III. kerület Szentendrei út 24. szám alatt működő kisbolt kizárólag hazai alapanyagokból készült, mesterséges adalékanyagoktól mentes termékeket kínál vásárlóinak az egészségtudatos táplálkozás jegyében.


Szociális szövetkezetek a Forbes magazin és a Magyar Konyha ajánlatában

Megtisztelő elismerésben részesült a Vidékért Gyümölcs-zöldségfeldolgozó Szociális Szövetkezet 2020 decemberében. A Forbes magazin ajánlásba vette „Kanálka” márkanevű termékeiket, mint társadalmi vállalkozás által készített gasztro ajándékokat, továbbá manufaktúrájuk bekerült a Magyar Konyha TOP 100 termelő című kiadványába. A termelői kalauz olyan hiteles, környezettudatos termelőket mutat be, akik a feldolgozás során friss, adalékanyagoktól és tartósítószertől mentes termékeket állítanak elő.


További hírek...