Havi tájékoztatás a közfoglalkoztatásról

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatásra vonatkozó havi adatai

Kutatások, jelentések

Ezen az oldalon közfoglalkoztatással kapcsolatos kutatási eredményeket és recenziókat olvashat.

A közfoglalkoztatás hozzájárul-e a foglalkoztatás növekedéséhez?

A Központi Statisztikai Hivatal Munkaerő-felmérésének adatai segítségével vizsgálható, hogy a foglalkoztatottak számának egy év alatt bekövetkező változása mekkora arányban köszönhető a közfoglalkoztatásnak.

Jelentés az egyszerűsített foglalkoztatás keretében tervezett foglalkoztatottak számáról

A közfoglalkoztatásról és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2011. évi CVI. törvény alapján, a közfoglalkoztatottat egyszerűsített foglalkoztatás (EFO) keretében foglalkoztatni kívánó munkáltató minden év október 31-éig bejelentheti a tervezett foglalkoztatás helye szerint illetékes megyei kormányhivatal részére, vagy a tervezett foglalkoztatás helye szerint illetékes település Polgármesterénél a következő év május 1-je és október 31-e között általa tervezett egyszerűsített foglalkoztatás helyét, a foglalkoztatni kívánt létszámot munkakörönként és a foglalkoztatás tervezett ütemezését. A megyei kormányhivatal minden év november 30-áig továbbítja a közfoglalkoztatásért felelős miniszter részére az összesített igényeket.

A közfoglalkoztatás adatai térképen

A közfoglalkoztatás főbb létszámadatai részletes területi bontásban (megyék, járások, települések szerint) térképes megjelenítésben, valamint ABC rendben is megtalálhatóak ezen a linken. Ezen túl a menüpont tartalmazza a 2014. évben közfoglalkoztatásban részt vevő foglalkoztatók listáját valamint a közfoglalkoztatás jó gyakorlatait is kereshető formában.