2015. december 16. napján indult a Közfoglalkoztatási Támogatások Keretrendszere (KTK), amely webes alkalmazásbanakkor még csak a a járási mintaprogram kérelmeinek rögzítésére volt lehetőség.

A rendszer folyamatos fejlesztésének köszönhetően jelenleg öt közfoglalkoztatási program (járási startmunka mintaprogram, egyéb mintaprogram, hosszabb időtartamú közfoglal-koztatás; országos közfoglalkoztatás, országos mintaprogram) kérelmének, elszámolásainak, záró beszámolójának a rögzítésére alkalmas. A programban továbbá rögzíthetőek a hatósági szerződés módosítására, hosszabbítására irányuló kérelmek is; valamint itt történik az elszámolások rögzítéséhez szükséges számla adatok nyilvántartásba vétele is. 

A KTK-ban megtekinthetőek és lekérdezhetőek a miniszteri döntéshez kapcsolódó iratok, dokumentumok; továbbá lehetőség van az elszámolási adatok különböző szempont szerinti lekérdezésére is.  

 A rendszer  felhasználói köre a támogatást igénylő közfoglalkoztatók, a támogatást folyósító járási hivatalok foglalkoztatási osztályai, kormányhivatalok közfoglalkoztatási feladatokat ellátó főosztályai, valamint a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási feladatokat ellátó és ellenőrző osztályai.

Az éles program elérhetősége: ktk.munka.hu. A közfoglalkoztatóknak a mellékelt dokumentációban leírtak szerint regisztrálni szükséges a rendszer használatához.

A KTK-val esetlegesen felmerült problémák kezelésére létrejött egy HD csoport. Kérem, hogy a hiba bejelentéshez kapcsolódó e-mail tárgyában jelezze a hiba típusát.

HD csoport elérhetősége: cwRUHyHaZcRzr73FzYGjGa3RrLWhkQGxhYi5odQ==

Hibatípusok

  • Regisztrációval kapcsolatos problémák,
  • Hálózati hiba,
  • Szakmai problémák

A típusokat a hibabejelentés tárgyában szükséges feltüntetni annak érdekében, hogy a hiba minél hamarabb beazonosításra és megoldásra kerüljön.

A bejelentő levél elvárt tartalma:

  • Bejelentő neve,
  • Bejelentő szervezet megnevezése (Önkormányzat, Járási Hivatal, Kormányhivatal),
  • Bejelentő szervezet elérhetősége (telefonszám),
  • Hiba jelentkezésének ideje (dátum, időpont),
  • Pontos hibaüzenet (esetleg képernyőkép), menüpont megnevezése.

A program részletes használatát leíró felhasználói kézikönyvet elérik a KTK nyitó képernyőjén a Súgó gomb megnyomásával.