Tájékoztatók, programleírások

Mit kell tudni a közfoglalkoztatásról?

A közfoglalkoztatás átalakítása következtében 2011. január 1-jétől megszűnt a közmunkaprogram, a közcélú munka és a közhasznú munkavégzés, melyeket az egységes közfoglalkoztatás rendszere váltott fel.

Tovább a teljes cikkre

Elhelyezkedési juttatás

A Kormány egyik kiemelt célkitűzése a teljes foglalkoztatottság elérése. E cél megvalósítása érdekében a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért felelős szakmacsoportja számos olyan rendelkezést, intézkedést vezetett be, amelynek során ösztönözni kívánja a közfoglalkoztatottakat arra, hogy az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedjenek el.

Tovább a teljes cikkre

Hajléktalanok a közfoglalkoztatásban - 2023

A Belügyminisztérium 2023-ban is folytatta a hajléktalanok közfoglalkoztatásba vonását, egy kifejezetten őket célzó, országos mintaprogram keretében. A foglalkoztatás biztosítása és a jövedelemszerzés lehetőségének megteremtése elősegíti a célcsoport társadalmi integrációját, amely egyszerre jelenik meg a mentális biztonság, a stabil jövedelem és az elfogadható minőségű lakhatás területén.

Tovább a teljes cikkre

Parlagfű-mentesítési program - 2023. év

A parlagfű elleni védekezést 2012. évben kezdte meg a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága, a Magyarország Parlagfű Elleni Rövid és Középtávú Védekezési Akciótervéről szóló 1230/2012. (VII.6.) Korm. határozat feladatainak megfelelően.

Tovább a teljes cikkre

Közútkezelő országos mintaprogram

A korábbi évekhez hasonlóan a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (a továbbiakban: Közútkezelő) 2023. évben is egységes országos közfoglalkoztatási mintaprogramot valósított meg, amelyben a következő fő feladatokat látták el:

Tovább a teljes cikkre

Fejezeti forrásból támogatott gazdaságélénkítő programok 2023. évben átadott beruházások

Tovább a teljes cikkre

Archív

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció