Hírek, aktualitások

Közfoglalkoztatási Start Plusz 2023. díjazás

Publikálva: 2023. december 5.

A közfoglalkoztatás jelentős szerepet tölt be a hátrányos helyzetű települések, régiók életében, a munkanélküliség újratermelődésének visszaszorításában. Az önkormányzatok, mint közfoglalkoztatók az évek során innovatív ötleteikkel, kiemelkedő és példaértékű feladat-végrehajtásukkal számos új és maradandó értéket állítottak elő.

Tovább a teljes cikkre

Szálláshely és főzőkonyha létesült Alsóberecki településen

Publikálva: 2023. november 17.

Alsóberecki Község Önkormányzata újabb turisztikai szolgáltatással bővítette a Bodrogköz térségét. A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében az önkormányzat 258 millió forint összegű támogatásban részesült szálláshely és főzőkonyha kialakítására.

Tovább a teljes cikkre

Tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról – 2023. szeptember

Publikálva: 2023. november 17.

A közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos száma 2023 szeptemberében 66,3 ezer főt tett ki, amely az előző év azonos időszakához viszonyítva 5,2 százalékkal (3,7 ezer fővel) mérséklődött.

Tovább a teljes cikkre

Gazdaságélénkítés Vajdácskán

Publikálva: 2023. október 19.

A hatékonyabb és kedvezőbb költségű közétkeztetés, továbbá a helyben megtermelt zöldségek feldolgozásának biztosítására Vajdácska Község Önkormányzata a korábban közfoglalkoztatási programban kialakított 300 adagos konyha felújítását, valamint savanyító üzem szárazáru raktárral és hűtőházzal történő kibővítését valósította meg. Az önkormányzat a fejlesztésre a Belügyminisztériumtól a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Tovább a teljes cikkre

350 adagos melegkonyha kialakítása Balástyán

Publikálva: 2023. október 16.

A XXI. század igényeinek megfelelő korszerű főzőkonyhát alakítottak ki a Csongrád-Csanád vármegyei Balástya településen. A beruházás megvalósítására az önkormányzat a Belügyminisztériumtól a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében több mint 229 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Tovább a teljes cikkre

Tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról – 2023. augusztus

Publikálva: 2023. október 13.

A közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos száma 2023 augusztusában 67,5 ezer főt tett ki, amely az előző év azonos időszakához viszonyítva 10,7 százalékkal (8,1 ezer fővel) mérséklődött.

Tovább a teljes cikkre

Gluténmentes sütemény-előállító és gyümölcsfeldolgozó manufaktúra Nagyivánon

Publikálva: 2023. október 9.

Napjainkban egyre többen szenvednek emésztési zavaroktól, ételintoleranciától. Nagyiván Községi Önkormányzat 256 897 015 forint a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében támogatásból gluténmentes sütemény-előállító és gyümölcsfeldolgozó üzemet valósított meg.

Tovább a teljes cikkre

Homoktövisfeldolgozó üzem és bemutatóterem nyílt Tetétlenben

Publikálva: 2023. október 3.

A Belügyminisztérium 253 549 591 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette Tetétlen Községi Önkormányzatának közfoglalkoztatás alapjaira épülő beruházását a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében.

Tovább a teljes cikkre

Tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról – 2023. július

Publikálva: 2023. szeptember 12.

A közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos száma 2023 júliusában 67,7 ezer főt tett ki, amely az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,8 százalékkal (10,0 ezer fővel) mérséklődött.

Tovább a teljes cikkre

Fülöp a gólya vízi tábor a Bodrog folyón

Publikálva: 2023. szeptember 1.

A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programjában Bodrogkeresztúr Község Önkormányzata megközelítőleg 250 millió forint összegű támogatásban részesült. A program elsődleges célja a helyi sajátosságok és a térségi lehetőségek figyelembe vételével négy évszakos vízi tábor kialakítása a Bodrog partján.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció