Hírek, aktualitások

Tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról – 2022. március

Publikálva: 2022. május 11.

Február végén véget értek a 2021. évi közfoglalkoztatási programok, márciusban pedig elkezdődtek a 2022. éviek. A közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos száma 2022 márciusában 78,1 ezer főt tett ki, amely az előző év azonos időszakához viszonyítva 6,8 százalékkal (5,7 ezer fővel) csökkent.

Tovább a teljes cikkre

Piaccal és vegyesbolttal gyarapodott a Veszprém megyei Nyárád község

Publikálva: 2022. április 5.

Átadták a helyi piacnak és a „Bitva” vegyesboltnak otthont adó épületet Nyárádon. A beruházás vidékfejlesztési pályázat segítségével valósult meg, a projekthez több mint 46 millió forint támogatást kapott és közel 7 millió forint önerőt biztosított a helyi önkormányzat.

Tovább a teljes cikkre

Tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról – 2022. február

Publikálva: 2022. április 4.

A közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos száma 2022 februárjában 83,5 ezer főt tett ki, amely az előző év februárjához viszonyítva 8,8 százalékkal (8,1 ezer fővel) mérséklődött.

Tovább a teljes cikkre

Gazdaságélénkítés Ramocsaházán

Publikálva: 2022. április 1.

A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében Ramocsaháza Község Önkormányzata több mint 222 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült savanyító üzem és hűtőház kialakítására, a korábbi közfoglalkoztatási programok keretében elindított növény- és gyümölcstermesztéshez, gyümölcslégyártáshoz kapcsolódóan.

Tovább a teljes cikkre

Tejüzem fejlesztése Csányon

Publikálva: 2022. március 31.

A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében Csány Község Önkormányzata közel 224 millió forint vissza nem térintendő támogatásban részesült a Csányi Önkormányzati Tejüzem technológiai és kapacitásbeli fejlesztési elképzelésének megvalósítására.

Tovább a teljes cikkre

Fejlesztés Bakonszegen

Publikálva: 2022. március 31.

Bakonszeg Község Önkormányzata több mint 140 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Belügyminisztériumtól a Gazdaságélénkítő Program keretében megtervezett fejlesztésre. A programban a települési önkormányzat meglévő zöldség- és gyümölcsfeldolgozó kapacitását fejlesztették, hogy önfenntartó, folyamatosan működni képes üzemmé váljon a jövőben.

Tovább a teljes cikkre

Molnárkalácssütő üzem és mintabolt kialakítása Borsodnádasdon

Publikálva: 2022. március 31.

A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében Borsodnádasd Város Önkormányzata közel 200 millió forint vissza nem térintendő támogatásban részesült molnárkalács sütő üzem és mintabolt kialakítására.

Tovább a teljes cikkre

Alapkőletétel Mátraterenyén

Publikálva: 2022. március 28.

Az ünnepélyes alapkőletétellel elkezdődtek a „SZURDOK-SZOLG” Mátraterenyei Szolgáltató Centrum kialakítása projekt építési munkálatai 2022. március 24-én. A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében az önkormányzat a Belügyminisztériumtól
180 276 914 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Tovább a teljes cikkre

Félkrajcáros étterem és főzőkonyha Pusztamérgesen

Publikálva: 2022. március 28.

„A főzés kézművesség és a jó szakács mesterember, nem művész”
(Anthony Bourdain)

Tovább a teljes cikkre

Térkőgyár és faipari üzem, valamint utak karbantartásához szükséges kapacitás bővítése, kialakítása Madaras községben

Publikálva: 2022. március 26.

Madaras Község Önkormányzata megközelítőleg 100 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült a Gazdaságélénkítő Program keretében. A támogatás lehetőséget biztosított az önkormányzati tulajdonú tetőszerkezettel rendelkező 200 m2-es váz üzemcsarnokká alakítására, ahol faipari termékek (fából készült játékok, játszótéri elemek, külső térelemek, padok stb.) előállítása történik. Elvégezték a csarnok oldalfalazását és szigetelését, beszereztek egy 75 kW-os apríték kazánt.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció