Közfoglalkoztatási portál

Tájékoztató a közfoglalkoztatás alakulásáról – 2024. április

2024. június 14.

A közfoglalkoztatásban részt vevő személyek havi átlagos száma 2024 áprilisában 67,7 ezer főt tett ki, amely az előző év azonos időszakához viszonyítva 0,2%-kal (közel 170 fővel) emelkedett.

                                                       ____________

                                                       ____________


„Mezőföld Kincse. Ez fűszerpaprika!” 
A Nagylóki Gazdasági és Szolgáltató Start Szociális Szövetkezet 2015-ben alakult Nagylók Község Önkormányzata és több magánszemély részvételével a közfoglalkoztatásban eredményesen végzett tevékenységekre épülve. Az önkormányzat által szervezett, évről évre fejlődő, értékteremtő és növekvő eredményt elérő közfoglalkoztatási programra alapozva, piaci elven működő gazdasági társaság jött létre, amelyben alkalmazzák a közfoglalkoztatottakat.

Helyi termék a helyi lakosságnak – Sikeres Rövid Ellátási Lánc Berekböszörményen 
A Berekböszörményi Prémium Kiskereskedelem Start Szociális Szövetkezet 2014 júliusától működik a román határ melletti községben. A szociális szövetkezet létrehozásában meghatározó szerepet játszott a helyi önkormányzat, mint a szociális szövetkezet egyik tagja, aki a helyi foglalkoztatási lehetőségek bővítését tűzte ki célul.

Húslevestől a slambucig – a Balmaz Tésztagyártó Szociális Szövetkezetnek minden receptre van egy jó tésztája 
A Balmaz Tészta közfoglalkoztatási programokra épülő története immár tíz évre nyúlik vissza, a tésztagyártást 2016 augusztusától szociális szövetkezeti keretek között folytatják.

Tejfeldolgozó üzem létesült Álmosdon 
A Belügyminisztérium támogatásával, a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében Álmosd Község Önkormányzata közel 260 millió forint összegből tejüzemet létesített. A határmenti település a helyi és környékbeli tejtermeléshez igazodva valósította meg a fejlesztést.

Savanyító üzem létesült Sellye településen 
A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF) a Belügyminisztérium támogatásával, közfoglalkoztatási mintaprogram keretében közel 126 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Baranya vármegyei Sellye településen létrehozandó savanyító üzemre.

További hírek...

Menü

Navigáció