Közfoglalkoztatás

Vidéki hagyományok és ízek vására

A Belügyminisztérium 2019. szeptember 20-21-én a Vajdahunyad várában és környékén rendezi meg a Vidéki Hagyományok és Ízek Vásárát. Színes, ingyenes programokkal, hagyományőrzéssel, vidéki ízekkel és vásári forgataggal várunk minden kedves érdeklődőt.

A rendezvény nyitva tartása:
Szeptember 20. 10:00-19:00
Szeptember 21. 10:00-17:00

Bővebben...

                                             __________

                                             __________

Oktatóközpont Kovácsvágáson

Kovácsvágás önkormányzata 2017-ben vásárolta meg a település központjában található, leromlott állagú épületet, amely helyére egy új oktatóközpontot építettek. A közfoglalkoztatási támogatásból létrejött központ jelentősége elsősorban a térség polgári-védelmi kiképző bázisaként, elméleti és gyakorlati képzések biztosításában mutatkozik meg, továbbá a teljes kihasználtság érdekében idegenforgalmi szálláshelyként is tervezik kamatoztatni.


Modern Míves Termék minősítést kapott a „Galgóci Faragda”

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajógalgóc közfoglalkoztatási program keretében élesztett újra egy régi hagyományt, a fafaragást. Elsősorban kézműves tárgyakat készítenek, mint például fatányérokat, -tálakat, -kanalakat stb., de termékeik nem pusztán dekorációs célt szolgálnak, hiszen a mindennapi életben is használhatóak. A szorgalmas munkának idén meglett a gyümölcse: a "Galgóci Faragda" három faragott terméke is Modern Míves Termék minősítést érdemelt.


„Barázda Kézműves Kuckó”-t nyitott Tiszaörs a Tescóban

A Tiszaörsi Barázda Élelmiszer-előállító Szociális Szövetkezet „Barázda Kézműves Kuckó” néven boltot nyitott 2019. július 6-án a tiszafüredi Tesco áruházban. A megnyitón különféle ízesítésű, kiváló minőségű tiszaörsi kecskesajtokat, krémsajtokat, tésztasalátát, mákos tészta süteményt, trizsi szörpöket, lekvárokat, tiszaigari mézeket kóstolhattak az érdeklődők, valamint kipróbálhatták az abádszalóki csipkeverést és megtekinthették a tiszaderzsi szőttes szőnyegeket.


További hírek...

Menü

Közfoglalkoztatás

Navigáció