Tiszagyulaházán immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg a már hagyományos gólyafesztivált, illetve ezen belül a II. területi közfoglalkozatási kiállítást. A rendezvényen Dr. Tiba István országgyűlési képviselő, Mikó Zoltán polgármester és a Belügyminisztérium képviselője mondott köszöntőt.

Dr. Tiba István beszédében méltatta a község, illetve a kiállításon részt vevő önkormányzatok közfoglalkozatás terén elért eredményeit és reményét fejezte ki, hogy az immár második alkalommal megrendezésre került közfoglalkoztatási kiállítás a továbbiakban is kiemelt részét képezi majd a Gólyafesztiváloknak.


Az eseményre látogatók megtekinthették a négy megyéből (Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves) érkező közel harminc közfoglalkoztató pavilonját, ahol a közfoglalkoztatásban előállított termékeket megtekinthették, megkóstolhatták az érdeklődők, illetve azokból vásárolhattak is. A számos hagyományosnak mondható termék mellett olyan kuriózum kóstolására is lehetőség nyílt, mint a strucc pörkölt.