Ludason a közfoglalkoztatási program keretében néhány hete kezdtek baromfi neveléssel foglalkozni, ami új munkahelyeket is teremt a faluban. Az egykori TSZ udvarán kialakított csirkeneveldében jelenleg 2500 jószágot tartanak.

A Heves megyei településen már négy éve működik a közfoglalkoztatási program, amelynek a célja, hogy az elsődleges  munkaerőpiacra segítsék a helybélieket. Ezért is alapították meg a Ludasi Mezőgazdasági és Szociális Szövetkezetet, ami hét embernek biztosít Mt. szerinti munkát. Hogy a további öt dolgozójukat is fel tudják venni, pályáztak, ennek eredményeként a Start mintaprogramon belül nyertek támogatást. Mivel az állatok etetéséhez szükséges napraforgót, búzát, kukoricát termel az önkormányzat, nem okoz problémát az állatok tartása.

Jelenleg a szociális étkeztetésben használják fel a csirkét, de  terveik szerint a szociális szövetkezet leendő vágóhídján dolgoznák fel az állatokat. Ha megépül a vágóhíd, egy húsmintaboltot is építenének, hogy ott bárki tudjon friss húst vásárolni. 

(Forrás: heol.hu)