A Belügyminisztérium támogatásával zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemet adtak át 2019. április 16-án a Hajdú-Bihar megyei Körösszakálon. Az önkormányzat 2015-ben kezdte mezőgazdasági programjában a gyümölcstermesztés: almafák mellett homoktövist, majd 2017-től szilvafákat telepítettek. Idén mindezt málna- és szedertelepítéssel egészítik ki.

Az önkormányzat 2019. évi közfoglalkoztatási programjában megkezdődött a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, amely során lehetőség van préslé, gyümölcslé, gyümölcsvelő, gyümölcszselé, szörp, lekvár, teák, őrlemények és aszalványok előállítására. „Az üzem lehetőséget teremt a helyben lévő foglalkoztatásra, és idővel alkalmas lesz gazdasági társasággá alakulásra is” – mondta avatóbeszédében Lőrincz Leó, a Belügyminisztérium főtanácsadója. 

Körösszakálon a közfoglalkoztatás keretében céklát, sütőtököt, sárgarépát, és paradicsomot is termelnek, amelyek feldolgozása szintén a kialakított feldolgozó üzemben történik. A korábbi években a hűtőkapacitást is fejlesztették, amely szintén a feldolgozást támogatja.   A közfoglalkoztató célja az üzem kialakításával az volt, hogy helyben, a helyi erőforrások és a megtermelt mezőgazdasági termékek felhasználásával biztosítani tudja a magasabb színvonalú termékek előállítását.