Madaras Község Önkormányzata megközelítőleg 100 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült a Gazdaságélénkítő Program keretében. A támogatás lehetőséget biztosított az önkormányzati tulajdonú tetőszerkezettel rendelkező 200 m2-es váz üzemcsarnokká alakítására, ahol faipari termékek (fából készült játékok, játszótéri elemek, külső térelemek, padok stb.) előállítása történik. Elvégezték a csarnok oldalfalazását és szigetelését, beszereztek egy 75 kW-os apríték kazánt.

A település - lakosságszámához képest - jelentős zöldterülettel, úthálózattal és külterületi lakott részekkel rendelkezik. A rendben tartásukhoz szükséges eszközök és gépek beszerzése szintén megvalósult, mint pl. 1 db nagy teljesítményű és 1 db kisebb teljesítményű kotró-rakodógép, 1 db 10 tonnás pótkocsi, 1 db 75 kW-os traktor, szalag- és motoros fűrész, gyalugépek, fa megmunkálásához szükséges egyéb eszközök, fűkasza, sövénynyíró- és ágaprító gép.

A támogatásnak köszönhetően a beszerzett gépekkel a település 40 km-es vonzáskörzetében magánemberek és vállalkozások számára különböző építőipari szolgáltatások (tereprendezés, árokásás, épületbontás, építőanyag-, sitt- és terményrakodás stb.) is nyújthatóak.

Az eredményes megvalósítást a Belügyminisztérium és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság kollégáinak rendszeres helyszíni jelenléte segítette.

A beruházás kivitelezésekor öt közfoglalkoztatott dolgozott az üzemcsarnok tereprendezési munkálatain. Az üzem működtetése három fő piaci alapon történő foglalkoztatásával valósul meg.

A beruházás átadásán, 2022. március 18-án köszöntőt mondott Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, valamint Balla Csaba, Madaras polgármestere.

A térkőgyár és faipari üzem ünnepélyes szalagátvágása Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, Balla Csaba polgármester, Schneider Zsolt és Kispál Szilárd kivitelezők részvételével