Ünnepélyes keretek között adták át a Csányi Tejüzemet, amely közfoglalkoztatási támogatásból készült el. Az Önkormányzat vállalta, hogy a támogatási időszakot követően 5 főt a Munka Törvénykönyve szerint továbbfoglalkoztat. A cél az, hogy a tejfeldolgozó kisüzem önfenntartóvá váljon, ennek érdekében úgy alakították ki, hogy lehetőség legyen a továbbfejlesztésre. Az üzemavatón Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárságának főosztályvezetője is beszédet mondott.

A Község Önkormányzata közfoglalkoztatás keretében 2013 őszétől foglalkozik állattartással. Az elmúlt években 1 ha-os területen kialakítottak egy kecskefarmot, melyet önerőből egy 250 állat befogadására alkalmas új hodályépülettel bővítettek. Az újonnan épült kecskehodály tetejére, napelem- rendszert telepítettek,mely megtermeli a kecskefarm éves áramigényét. Jelenleg mintegy 200 db (parlagi, alpesi) kecskét tartanak a farmon. Az állatok számára a takarmányt az önkormányzat termeli meg.

Mivel a település 50 km-es körzetében nem található hasonló kapacitású (kecske)tejüzem, a megtermelt tejet mindeddig nem tudták feldolgozni. A könnyűszerkezetes szendvicspanel kivitelezésű tejüzemben napi 1000-2000 l tejet tudnak feldolgozni. Az üzemet úgy alakították ki, hogy ne csak sajtgyártásra, hanem poharas és palackos tejtermékek előállítására is alkalmas legyen, hiszen terveik közt szerepel az iskolatej programba való bekapcsolódás is. 

Az üzemben natúr és ízesített lágy, valamint füstölt, és érlelt kecskesajtot, kecsketejből készült natúr és gyümölcsös joghurtot, pasztőrözött kecsketejet, valamint tehéntejből pasztőrözött tehéntejet, natúr és ízesített joghurtot és sajtot gyártanak. 

A településen a mezőgazdasági program keretében szabadföldi növénytermesztéssel is foglalkoznak. 2015.-ben közel 2 ha-on újabb gyümölcsöst telepítettek, e mellett komoly burgonya- és dinnyetermelést is folytatnak. Közfoglalkoztatási programjaik példaértékű megvalósítása elismeréseként 2015-ben Start Plusz díjban részesültek.