A Belügyminisztérium partnerszervezete, az IFKA Nonprofit Kft. pályázatot hirdetett meg Társadalmi Innovációs Díj elnyerésére. A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi innováció jelentőségére napjaink problémáinak kezelésében és elismerje azokat az ígéretes ötleteket, melyek meglévő problémákat újszerű eszközökkel, módszerekkel oldanak meg, illetve amelyek új, kortárs problémákra kínálnak megoldásokat.

A díjra pályázhatnak a 18. életévüket betöltött magyar állampolgárok, illetve az általuk képviselt informális közösségek; magyarországi székhellyel rendelkező civil szervezetek, szociális szövetkezetek, és nonprofit gazdasági társaságok, továbbá magyarországi települési önkormányzatok, önkormányzati szervezetek, intézmények. 

Az értékelés során a legalább 60 pontot elérő innovatív ötletek „Validált társadalmi innováció” címet szereznek és ezzel bekerülnek az IFKA által létrehozott „Magyarországi Társadalmi Innovációk Adatbázisába”. Az értékelés során a legmagasabb pontszámot elérő 10 pályázó lehetőséget kap arra, hogy innovatív ötletét az SI Plus projekt zárórendezvényén szakmai zsűri előtt prezentálja. A prezentációk alapján legjobban teljesítő 2 pályázó IFKA Társadalmi Innovációs Díjat kap az alábbi kategóriákban:

  • Üzleti jellegű társadalmi Innováció
  • Innovatív helyi kezdeményezés 

A díjak megítélése mellett bruttó 500 000 – 500 000 Ft tárgyjutalomban részesülnek a díjazottak. 

A társadalmi innovációs ötletek benyújtására 2023.06.08-ig van lehetőség. A felhívás és a kapcsolódó információk az alábbi linken érhetőek el:
https://siplus.ifka.hu/hu/page/tarsadalmi-innovacio-beadasa