A Belügyminisztérium a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében 260.286.500.-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette Monok Község Önkormányzatát turisztikai szálláshely kialakítására.

A beruházás keretében egy patinás, a Széchenyi család tulajdonára visszavezethető, az 1800-as években épült használaton kívüli önkormányzati épület teljes körű felújítására került sor (tetőszerkezet- és nyílászárócsere, energetikai korszerűsítés) 5 szoba és közösségi terek kialakításával.

A szükséges berendezések beszerzésekor az igényes fa bútorokat Erdélyből vásárolták.

A melléképületben infraszaunával és pezsgőfürdővel ellátott wellnessrészleg kapott helyet reggelizőszobával, recepcióval, a tetőtérben 2 szobával.

A kinti teraszon 12 fős finn szauna, dézsafürdő és merülőmedence biztosítja a látogatók kikapcsolódását.

A szálláshely szolgáltatásait a helyi és a környékbeli települések lakói egyaránt igénybe vehetik. A kertben filagóriát alakítottak ki.A kúria területe az épületfelújítás mellett a parkosításnak és a kertépítésnek köszönhetően impozáns megjelenést kapott, s 24 fő egyidejű elszállásolására biztosít lehetőséget.

Az eredményes megvalósítást a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság kollégái rendszeres helyszíni jelenléttel segítették.A turisztikai szálláshelyet az önkormányzat üzemelteti 4 fő piaci alapon történő foglalkoztatásával.
A beruházás ünnepélyes keretek közötti átadására 2021. július 14-én 11.00 órakor került sor, melyen köszöntőt mondott Dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára, Dr Koncz Zsófia országgyűlés képviselő, valamint Bártfay Emese Monok község polgármestere.