Nagykáta adott otthont a hét végén megrendezett „I. Pest Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár” elnevezésű rendezvénynek. A helyi közfoglalkoztatás színe-javát felvonultató eseményen 17 kiállító mutatta be tevékenységét, a programokban dolgozó közfoglalkoztatottak keze munkáját. A IV. TápióFeszt-hez kapcsolódó eseményen megjelent Czerván György országgyűlési képviselő, valamint Dorner Gábor polgármester. Az eseményt dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára nyitotta meg.

Dr. Hoffmann Imre beszédében leszögezte, hogy a Belügyminisztérium, mint a közfoglalkoztatás irányítója azt a célt tűzte ki, hogy olyan programok valósuljanak meg, amelyek hasznosak, értéket teremtenek, folyamatos munkavégzést tesznek lehetővé, és a lehető legtöbb hátrányos helyzetű munkanélküli számára érhetők el az ország minden területén. Az elmúlt időszakban termelő kapacitásokat, üzemeket hoztunk létre olyan településeken, ahol a helyi gazdaság és infrastruktúra fejletlensége következtében igen korlátozott a nyíltpiaci elhelyezkedés lehetősége. - tette hozzá. 

Pest megyében ilyen beruházás valósult meg például Tápiószőlősön, ahol az önkormányzat tyúk- és disznóól építésbe majd bővítésbe kezdett. Jelenleg már egy vágópont építése zajlik, ahol a húsfeldolgozást is el tudják a jövőben végezni, így az önkormányzati intézmények ellátásán túl, biztosítottá válik a településen élő szegényebb családok elérhető áron történő kiszolgálása hentesáruval. 

A közfoglalkoztatottak munkái iránt nagy volt az érdeklődés, ami érthető is, hiszen ínycsiklandó finomságokkal, míves textiltermékekkel, kézimunkákkal, s felsorolni is nehéz, mennyi közfoglalkoztatásban előállított termékkel jelentek meg a kiállítók. 

Az eseményt nemzetközi néptáncbemutató, lovasbemutató, főzőverseny, fitness bemutató Rubint Rékával, Pápai Joci, és Hooligans koncert is színesítette, csak hogy néhányat megemlítsünk a különleges produkciókból.