A Zala megye nyugati részén, Lentitől délkeletre fekvő Páka a térségben mindig jelentős gazdasági és kulturális szereppel bírt. A gyönyörű környezetben fekvő, kilencszáz éves falut jelenleg 1140-en lakják. A sok látnivaló mellett érdemes megjegyezni, hogy 2015 óta komoly eredményeket értek el közfoglalkoztatási programjaikban.

Kezdetben a startmunka mintaprogramban 1-3 főt foglalkoztattak közfoglalkoztatás keretében, de emellett a téli közfoglalkoztatási programban is részt vettek. 2015-ben sajátosságokra épülő közfoglalkoztatási programot is indítottak, melynek keretében 7 főt foglalkoztattak. A program célja a település helyi értékeit és turisztikai látványosságait jelentő épületek, építmények kezelése, karbantartása, szükséges javítási munkálatok elvégzése volt. E munkálatokat folytatták a 2016. évi helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatási programjukban. A keretlétszám ezúttal is 7 fő volt.

Idén a szomszédos Kányavár település gyakorlatából felbuzdulva mezőgazdasági programot indítottak, immár 9 közfoglalkoztatottal. Az önkormányzat 3.600 m2 területen termeszt növényeket a régi iskolai gyakorlókert területén. A program keretében fóliasátorban konyhakerti növényeket, valamint burgonyát és egyéb zöldségeket termesztenek. A termények egy részét a közétkeztetésben használják fel, illetve szociális alapon osztják ki a településen élő rászorultak között.