A Belügyminisztérium a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében 166.509.494.-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette Tiszalúc Nagyközség Önkormányzatát építőipari szolgáltatási tevékenység fejlesztésére.

A beruházás keretében az építési-kivitelezési munkálatokhoz kapcsolódóan kis- és nagyértékű eszközök, munkagépek és járművek beszerzése (pl.
Bobcat munkagépek, Caterpillar vibrációs úthenger,

Ford Transit tehergépkocsi, Iveco billenőplatós darus tehergépjármű, vontatható emelőkosár), valamint ennek tárolására egy 245m2 alapterületű szendvicspanel szerkezetű raktárcsarnok építése valósult meg az önkormányzat tulajdonában lévő nonprofit kft. központi telephelyén.

A csarnokban iroda-, öltöző- és fürdőhelyiséget alakítottak ki, az udvart leaszfaltozták. Az eredményes megvalósítást a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság kollégái rendszeres helyszíni jelenléttel segítették.
A fejlesztéssel az önkormányzati tulajdonú ingatlanok felújítása, bérbeadása, értékesítése mellett az önkormányzat által a helyi lakosságnak és a környező településeknek nyújtott építési-kivitelezési szolgáltatások köre jelentősen bővült, amely nagymértékben hozzájárul a település és a térség fejlődéséhez, a lakók életminőségének javításához.

Az ingatlangazdálkodási szervezeti egységet az önkormányzat tulajdonában lévő Tiszalúci Községüzemelési Nonprofit Kft. üzemelteti további 6 fő piaci alapon történő foglalkoztatásával (elsősorban építőipari szakemberek - burkoló, villanyszerelő, hegesztő, lakatos, forgácsoló).
A beruházás ünnepélyes keretek közötti átadására 2021. július 14-én 14.00 órakor került sor, melyen köszöntőt mondott Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, Dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, valamint Siri Norbert Tiszalúc nagyközség polgármestere és Csordás László Tiszalúc nagyközség alpolgármestere is.