Komárom-Esztergom megyében sorozatban negyedik alkalommal szerveztek közfoglalkoztatási kiállítást. „ A Közfoglalkoztatás Komárom-Esztergom megyében” című rendezvényen összesen 56 közfoglalkoztató vett részt. A kiállítást idén is szakmai fórummal egészítették ki, amelyen közfoglalkoztatók ismertették programjaikat, illetve az ezekkel kapcsolatos tapasztalataikat. Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának vezetője előadásában a közfoglalkoztatás idei feladatairól, valamint a 2019. évben várható közfoglalkoztatási programokról adott tájékoztatást.

Mint azt dr. Kancz Csaba kormánymegbízott megnyitó beszédében elmondta, a közfoglalkoztatás jelentős mértékben hozzájárult a megye településképének fejlődéséhez, az ott élők életminőségének javításához. Kiemelte, hogy az egyéni életutakra, családok megélhetésére is látható a közfoglalkoztatás rendszerének pozitív hatása.

Ete, Tárkány és Bakonyszombathely önkormányzatai, valamint a Via Bona Foglalkoztatási Nonprofit Kft., az általuk megtermelt zöldségekkel és gyümölcsökkel mutatkoztak be a kiállításon. Standjaiknál burgonya, vöröshagyma, fokhagyma, uborka, lila káposzta, paprika, paradicsom, csillagtök, patiszon, görögdinnye, kukorica, saláta és alma sorakozott. A friss zöldségek és gyümölcsök mellett savanyított termékeket, illetve lekvárokat és szörpöket is bemutattak, kóstoltattak az érdeklődőkkel.

Bakonysárkány Község Önkormányzata és az ÉFOÉSZ megyei szervezete a közfoglalkoztatottak által előállított kézműves termékekkel, többek között kerámia kaspókkal, szobrokkal, korsókkal, és párologtatókkal jelent meg az eseményen.

Az Országos hajléktalan programot megvalósító Via Bona Foglalkoztatási Nonprofit Kft. mezőgazdasági terményekkel és bútor mintadarabokkal, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. virágokkal, az Önkormányzati Szociális Szolgálat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat varrodai termékkel, az Élettér Közösség- és Településfejlesztő Egyesület fabútorokkal, és gyógynövényekkel gazdagította a kiállítást.