Napelemes villamosenergia-termelő rendszert helyeztek üzembe a Hajdúsági Vágóhíd és Húsfeldolgozóban. A háztartási méretű kiserőművet a közfoglalkoztatás keretében telepítették a hajdúböszörményi üzemben. A 2020. szeptember 11-ei átadón részt vett dr. Tiba István országgyűlési képviselő, valamint dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára.

Hajdúböszörmény önkormányzata 2012. évtől folyamatosan valósít meg közfoglalkoztatási programokat. Kezdetben növénytermesztéssel foglalkoztak, majd 2014-ben tevékenységüket állattenyésztéssel bővítették: racka juhot, magyar tarka szarvasmarhát, magyar szürke marhát, mangalicát, sertést és baromfit tartanak. Mezőgazdasági projektjük folyamatosan fejlődik, amely Hajdúböszörmény mezőgazdasági tevékenységének több évszázados hagyományára és a termőföldi adottságára épül. A közfoglalkoztatás a „Hajdú Tanyán” valósul meg, ahol  állattartás és növénytermesztés mellett egy bemutató tanösvényt is kialakítottak, amely nagy népszerűségnek örvend. 2016. és 2018. között azzal a céllal bővítették az állatállományukat, hogy biztosítsák a közétkeztetéshez szükséges húsellátást.

A Hajdú Tanyán jelentős kapacitású vágópont és húsfeldolgozó üzem működik. A megújuló energiák hasznosítása, valamint a hatékony energiafelhasználás érdekében az üzemre telepítettek egy 54kWp teljesítményű napelemes rendszert. A megtermelt energiát a húsüzem közvetlenül felhasználja, a felesleget pedig visszatáplálja a szolgáltató elosztóhálózatába. Az így termelt villamos energia a húsüzem éves fogyasztásának nagyjából egyharmadát fedezi. A napelemes rendszer kiépítése az ágazat eredményességét segíti, amely éves szinten kb. 2-2,5 millió forint megtakarítást jelent.  Továbbá nem elhanyagolható szempont a megújuló energia alkalmazása sem, amely hozzájárul Magyarország klímavédelméhez. A napelem program megvalósítását a Belügyminisztérium 18.5 millió forinttal támogatta.