A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében Borsodnádasd Város Önkormányzata közel 200 millió forint vissza nem térintendő támogatásban részesült molnárkalács sütő üzem és mintabolt kialakítására.

A település élő néphagyománya a molnárkalács-ostya sütése, ezért a tradíció megőrzéseként a már korábban, a közfoglalkoztatási programra ráépülő mini sütőüzem kapacitásfejlesztése jöhetett létre a fejlesztés eredményeként. 

A program keretében lehetőség nyílt a település központjában lévő kétszintes épület felújítására, melynek földszintjén kapott helyet a molnárkalácssütő üzem, a mintabolt, valamint egy raktár- és irodahelyiség is. A támogatással megvalósult a kapacitásbővítéshez szükséges eszköz- és géppark, valamint a sütési technológiai fejlesztése, továbbá megújuló erőforrással (napelem) a gépek áramellátásának biztosítása. A már bevált termékek mellett új, cukor- és gluténmentes termék bevezetését is tervezi az önkormányzat.

A beruházást 2022. március 29-én adták át, az eseményen ünnepi beszédet mondott Riz Gábor országgyűlési képviselő, Kormos Krisztián polgármester, valamint Varga Péter a Belügyminisztérium szakmai főtanácsadója.

A molnárkalácssütő üzem és mintabolt ünnepélyes szalagátvágása Varga Péter a Belügyminisztérium szakmai főtanácsadója, Riz Gábor országgyűlési képviselő, valamint Kormos Krisztián polgármester részvételével