A Belügyminisztérium megközelítőleg 107 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette Nagybajom Város Önkormányzatának beruházását a Gazdaságélénkítő Programban.

Az iskola konyhaépületének ünnepélyes szalagátvágása dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Móring József Attila országgyűlési képviselő, Pirka Mátyás polgármester, Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár valamint Huszti Gábor alelnök részvételével

A fejlesztés során a helyi általános iskola konyháját, éttermét, valamint az eszközparkot újították fel. Új szellőzőrendszert építettek ki, cserélték a padló- és csempeburkolatokat, a nyílászárókat, a mosdókat, a csapokat, valamint a víz- és szennyvízcsöveket. Az étterembe klímaberendezést is felszereltek.

A programban vásárolt új konyhagépek, sütő- és főzőeszközök segítségével napi 800 adag étel készítése lehetséges. Egy új ételszállító gépjármű beszerzésével a helyszíni fogyasztás mellett a kiszállítás is biztosított.

A konyha működtetését az önkormányzat tulajdonában álló Nagybajomi Vendégváró Kft. végzi, amelynek rendezvényszervezési szolgáltatásait is fejlesztették, így az önkormányzat – a gyermekélelmezés, szociális étkeztetés, és vendégétkeztetés mellett – teljes körű szolgáltatást nyújt a több mint 3000 fős település lakosságának.

A fejlesztés eredményeként három munkavállaló piaci alapon történő foglalkoztatása valósul meg.

A beruházást 2021. október 15-én adták át. A rendezvényt Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára nyitotta meg, köszöntőt mondott Pirka Mátyás, Nagybajom polgármestere, Móring József Attila országgyűlési képviselő, Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, valamint Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke.