A közfoglalkoztatás jelentős szerepet tölt be a hátrányos helyzetű települések, régiók életében, a munkanélküliség újratermelődésének visszaszorításában. Az önkormányzatok, mint közfoglalkoztatók az évek során innovatív ötleteikkel, kiemelkedő és példaértékű feladat-végrehajtásukkal számos új és maradandó értéket állítottak elő.

Belügyminiszter úr a közfoglalkoztatási programok szervezésében és végrehajtásában kiemelkedő tevékenységet végző közfoglalkoztatók elkötelezett munkáját, elhivatottságát az idei évben is Start Plusz díjazás keretében ismerte el. Az ünnepélyes díjátadásra 2023. november 30. napján került sor a Belügyminisztérium Márványaulájában.

Idén rendhagyó módon nem csak a példaértékű munkát végző közfoglalkoztatók, hanem a közfoglalkoztatással kapcsolatos hatósági és koordinációs feladatokban résztvevő, kimagasló szakmai munkát végző kormányhivatali munkatársak is elismerésben részesültek.

Réthy Pál, közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár

Az elmúlt több mint tíz év sikereihez és a feladatok eredményes megvalósításához a vármegyei/fővárosi kormányhivatalok közfoglalkoztatásért felelős munkatársai is nagymértékben hozzájárultak, ezért a Belügyminisztérium miniszteri elismerő oklevél átadásával mondott köszönetet azon munkatársak szakmai tevékenységéért, akik a közfoglalkoztatási programok koordinálásában, végrehajtásában jelentős szerepet töltöttek be az elmúlt időszakban.  

Gratulálunk a díjazottaknak! Munkájukhoz sok sikert, erőt és jó egészséget kívánunk!