Hatodik alkalommal rendeztek közfoglalkoztatási kiállítást 2018. szeptember 5-én, Békéscsabán. A rendezvényen idén hatvan megyei kiállító mutatta be közfoglalkoztatásban végzett tevékenységét. A kiállítás megnyitóján részt vett dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárságának helyettes államtitkára is.

Békés megyében a közfoglalkoztatási programok igazodnak a helyi adottságokhoz, a lakosság igényeihez. 2011-től a megyében több mint 111,1 milliárd forintot használtak fel közfoglalkoztatási programok megvalósítására.

„Ha végigtekintünk a kiállító önkormányzatokon és szociális szövetkezeteken, látható a gondos szakértelemmel, kitartó munkával elért eredmény” – mondta köszöntőjében dr. Hoffmann Imre. A rendezvényen Békés megye legjelentősebb munkaadói, személyes bemutatkozásuk mellett álláslehetőségeket is kínálták. A Szent István téren megrendezett kiállításon zöldség- és gyümölcskóstolással, mezőgazdasági- és ipari gépek bemutatójával, állatsimogatóval, valamint zenés műsorokkal várták a látogatókat.

A rendezvény bepillantást nyújtott Békés megye szerteágazó közfoglalkoztatási programjaiba. Az egyik leghangsúlyosabb tevékenységük a zöldség- és gyümölcstermesztés, valamint az állattartás, de ezek mellett számos ipari terméket (pl. beton- és térburkoló elemeket, vályogtéglát, virágládákat, padokat, ajtókat, ablakokat, textilipari termékeket, szőtteseket, munkaruhákat) állítanak elő. A megye három önkormányzata is részt vesz az Országos Hajléktalan Mintaprogramban, amelyben meglehetősen sokrétű tevékenységet végeznek, a betonelem-gyártástól, a virágnevelésen, fa virágládák gyártásán, a brikettáláson és a szappangyártáson át a varrodai tevékenységekig.