Ünnepélyes alapkőletétellel kezdődtek meg 2021. szeptember 4-én a „Kézzel, szívvel MARGITÁRÓL” – Tésztaüzem Létesítése Újszentmargitán elnevezésű projekt építési munkálatai.

Dr. Tiba István országgyűlési képviselő, Sumné Galambos Mária főosztályvezető, Csetneki Csaba polgármester és Tasi Sándor alelnök elhelyezi az időkapszulát

A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében az önkormányzat a Belügyminisztériumtól 199 985 755 Ft összegű vissza nem térítendő költségvetési támogatást kapott a beruházás megvalósításához, amely várhatóan 2022 novemberére készül el. A beruházás során egy önkormányzati tulajdonú ingatlanon új, 320 m2-es száraztésztaüzem kerül kialakításra. A gyártáshoz szükséges korszerű, komplett, automata gépsor beszerzésével az üzemben a tervek szerint éves szinten 150-180 tonna tészta - hagyományos és biotészta egyaránt - gyártása valósulhat meg, a kor igényeinek megfelelően. A fejlesztés eredményeként a tésztaüzem üzemeltetését az önkormányzat által létrehozott nonprofit kft. látja el, ezzel munkahelyet biztosítva a település lakóinak.

Az eseményen Csetneki Csaba polgármester, dr. Tiba István országgyűlési képviselő, Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke, valamint a Belügyminisztérium képviseletében Sumné Galambos Mária, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság Területi és Gazdaságfejlesztési Programok Főosztályának vezetője vett részt.