Kerecseny Község Önkormányzata 2012-óta folyamatosan részt vesz a közfoglalkoztatásban, ami a településen szinte az egyetlen munkalehetőséget biztosítja az aktív korúak számára, ezért több programban is részt vettek az elmúlt években.

A közfoglalkoztatás keretében felújították a település belterületi útjait és a mezőgazdasági földutakat. A helyi sajátosságokra épülő programban a településen lévő jóléti víztározó környékének a földmunkáit és tereprendezést, parkosítást végezték el. A téli közfoglalkoztatás során az önkormányzat tulajdonában lévő építmények belső és külső faszerkezetének festését, karbantartási munkáit végezték el.

A legnagyobb létszámban, - átlagosan 30 fő közfoglalkoztatásával - a mezőgazdasági programban dolgoznak. Fokozatosan gépesítették a termelést, melynek köszönhetően a termesztéshez szükséges traktorokat, talajművelő eszközöket, tolólapos munkagépet szereztek be. A termelés biztonsága érdekében fóliasátrakat építettek, 1 db 300 m2-es és 2 db 400 m2-alapterületű fóliában folyik a termelés. A termés mennyiségének és minőségének javítása érdekében a fóliasátrakban automata öntözőberendezés – esőztető, csepegtető öntözés, párásítás és hőfokszabályozás is van. A környezettudatos termelés érdekében komposztot és szerves trágyát használnak és mellőzik a műtrágyákat.

 4 hektár szántóföldön termesztenek babot, burgonyát, olajtököt és konyhakerti zöldségféléket (pl.: cékla, fejes káposzta, fokhagyma, paradicsom, petrezselyemgyökér, sárgarépa, uborka, vöröshagyma, zöldborsó, paprika). 1,1 ha területen gyümölcsöst telepítettek,  többek között alma-, körte-, szilva- és meggyfát úgy, hogy a nyáritól egészen a téli tárolásúig mindig legyen termő közülük. A minél jobb terület kihasználás érdekében cserjéket is ültettek: málnát, ribiszkét, feketeszedret. Az őszi időszak beálltával 6000 tő epret, valamint olyan keresett növényeket ültettek, mint a homoktövis, fekete és piros ribizli, josta, szedermálna, valamint vörös áfonya).
 
Kialakítottak egy zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemet, ahol a megtermelt zöldségféléket tartósítják, savanyítják. Legnépszerűbb termékeik a savanyított kerékrépa, káposzta, vegyes savanyúságok, vegyes vágottak, különböző hőkezelt, tartósítószer-mentes termékek, csipkebogyó lekvár. A hűtőkapacitás növelése érdekében üzembe helyeztek egy hűtőkamrát is. 10 fő közfoglalkoztatott elvégzett egy zöldség- és gyümölcsfeldolgozó tanfolyamot, melynek végeztével szakképzettséget szereztek és azóta is a feldolgozó üzemben dolgoznak.