Tiszaadony Község Önkormányzata Kecskesajt gyártó üzemet adott át ünnepélyes keretek között 2018. augusztus 29-én. Az átadón részt vett dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárságának helyettes államtitkára is.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszaadony önkormányzata a kecsketartás fejlesztése érdekében indított beruházási célú közfoglalkoztatási mintaprogramot. A tejfeldolgozó üzem olyan technológiai fejlesztését tűzték ki célul, amely biztosítja a saját és környező önkormányzatok által termelt kecsketej feldolgozását. A beruházás közel 113 millió forint Belügyminisztérium által nyújtott támogatásból valósult meg. A két ütemben zajló munkálatok 10 fő foglalkoztatását tették lehetővé. 

„Az elmúlt időszakban termelő kapacitásokat, üzemeket hoztunk létre olyan településeken, ahol helyi a gazdaság és infrastruktúra fejletlensége következtében igen korlátozott a nyíltpiaci elhelyezkedés lehetősége.” – mondta beszédében dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkár. A Belügyminisztérium azokat az üzemeket, termelő egységeket támogatja, amelyek piaci szerepvállalása a jövőben is fenntarthatónak látszik. Cél, hogy ezek az üzemek szövetkezeti, vagy nonprofit gazdasági társaság formájában működjenek tovább, s biztosítsák a helyiek foglalkoztatását.