Zöldség-gyümölcsszárító üzemet és paprikamalmot avattak Kaszaperen 2018. május 23-án. Az üzem építéséhez és berendezéseihez magas hozzáadott értékű közfoglalkoztatási program keretében nyújtott támogatást a Belügyminisztérium. Az üzem 10 fő hosszú távú foglalkoztatását teszi lehetővé.

A térségben jelenleg nem működik konzervgyár, zöldségszárító üzem és hűtőipari kapacitások sincsenek. A környező térség fejlődése érdekében viszont szükség volt erre a beruházásra, hiszen ezáltal a foglalkoztatás növelésén túl támogatják az alapanyagot beszállító cégek, vállalkozók munkáját is, ezzel ösztönözve a helyi élelmiszer-alapanyag előállítását, termesztését. 

 Mint azt dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár köszöntőjében elmondta: „Kaszaper évről évre bizonyítja, hogy példamutató módon képes a helyi adottságainak kihasználására, és minden lehetőséget megragad új termékek és eljárások bevezetésére a közfoglalkoztatás rendszerében.” Hozzátette: „A térség életében meghatározó tevékenység a mezőgazdaság, a közfoglalkoztatás megvalósítása a helyi zöldségtermelés hagyományaira épült.” 

A beruházás keretében beszerzett technológia alkalmazkodik a térségben megtermelt nyersanyagok feldolgozhatóságához. Az előállított zöldségkeverékekkel, aszalt gyümölcsökkel, szárított gyógynövényekkel részben a napköziotthonos konyhát kívánják ellátni, egy másik részét pedig értékesíteni kívánják. 

A zöldség-gyümölcs feldolgozó, szárító- és aszalógép a zöldségféléket, gyümölcsöket szárítással tartósítja. Az eljárás során almát, szilvát, sárgabarackot, meggyet, fűszerpaprikát, Kápia paprikát, paradicsompaprikát, paszternákot, póréhagymát, sárgarépát, levélzöldséget, kaprot, vöröshagymát, zellert és fokhagymát dolgoznak fel. 

Hosszabb távon az üzem működésétől várják a település és a környező térség fejlődését, pénzügyi helyzetének fellendítését, a lakosság elvándorlásának megakadályozását, foglalkoztatási helyzetének javítását. Az önkormányzat vállalta, hogy a támogatási időtartam befejezését követően a létrehozott kapacitásokat 5 évig fenntartja és továbbműködteti, továbbá 5 főt az Mt. szerinti munkaviszonyban továbbfoglalkoztat.