Vésztőn 2018. május 23-án átadták a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási Startmunka programja keretében elkészült tejfeldolgozó üzemet, amely 5 fő hosszú távú foglalkoztatását teszi lehetővé. A beruházásnak köszönhetően üzemi körülmények között tudják előállítani a juhsajtot, túrót, joghurtot. A későbbiekben szeretnék a tejfeldolgozót az értékesítésből származó bevételből üzemeltetni.

Mint azt dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár az avató ünnepségen kiemelte: rendkívül fontos a vésztőihez hasonló beruházások támogatása, hiszen ismét a kor elvárásainak megfelelő, helyi igényekhez igazodó fejlesztést vittek véghez. 

A beruházáshoz kapcsolódó mintaprogram magas hozzáadott értékű programelemének célja, a már meglévő állattartási programból származó tejfeldolgozáshoz szükséges termelői kapacitás létrehozása. 

Az Önkormányzat egy 10 éve használaton kívüli általános iskola épületét újította fel és alakította át tejfeldolgozó üzemmé. Az átalakítást követően külön gyártótér, hűtőkamra, érlelő, sózó-szikkasztó, CIP mosó, segédanyag raktár, csomagoló, árukiadó helyiségek használatával biztosítják a szabályszerű működést. 

Vésztőn a közfoglalkoztatás keretében több éve foglalkoznak juhtenyésztéssel. A várost körülvevő szikes legelőkön legeltetéses állattartás, elsősorban juhtartás folyik. Gazdag lelőhelye a különféle vadon termő gyógynövényeknek is, amelyek javítják az állatok tejének minőségét. A jelenlegi állomány 300 anyajuhból és 180 bárányból áll. Az új üzemben az állatok tejéből sajtot, juhtúrót, és joghurtot készítenek. 

Az Önkormányzat a feldolgozót a támogatási időtartam befejezését követően 5 évig fenntartja és továbbműködteti, valamint 5 főt az Mt. szerinti munkaviszony keretében továbbfoglalkoztat.