A Belügyminisztérium a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében 116.156.384.-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette Mád Község Önkormányzatát időskorúak nappali intézményi ellátásának kialakítása érdekében.

A beruházás keretében az önkormányzat tulajdonában lévő intézmény funkcionális átalakítására, felújítására került sor, a szükséges berendezések, bútorok beszerzésével, energetikai korszerűsítéssel (napelemrendszer), az épület körüli tereprendezéssel, parkosítással.

A fejlesztés eredményeként egy 25 férőhelyes, idősek fogadására alkalmas részleget alakítottak ki, amelyben melegítőkonyha és pihenőhelyiség is helyet kapott.

Az épület akadálymentesítése mellett a mozgáskorlátozott személyek ellátását, szállítását a program keretében beszerzett, s erre a célra átalakított gépjárművel biztosítják.

Az eredményes megvalósítást a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság kollégái rendszeres helyszíni jelenléttel segítették.

Az intézményt az önkormányzat üzemelteti 5 fő piaci alapon történő foglalkoztatásával.

A beruházás ünnepélyes keretek közötti átadására 2021. július 21-én 10.00 órakor került sor, melyen köszöntőt mondott Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, Dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, Szabó Gergely a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Tatárka József Mád község polgármestere.