A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében Tápiószőlős Község Önkormányzata több mint 195 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a közfoglalkoztatási program keretében létrejött fóliakertészet bővítésére.

A fejlesztés eredményeként egy 2500 m2-es fóliás növényházat alakítottak ki, komplex, korszerű technológiával, gazdaságosan működő növénytermesztési rendszerrel. A fóliasátrak fűtése termálvíz hasznosításával történik. A kertészet megfelelő működéséhez kiszolgálóépületet hoztak létre zöldségválogató, csomagoló, tároló és fedett áru átadóhelyiséggel, szociális blokkal. A vagyonvédelmet kiépített kamera- és riasztórendszer biztosítja.

A fóliakertészetben jelenleg paradicsom termesztése történik, a korszerű fűtött fóliasátor egész évben lehetőséget biztosít a megtermelt zöldségek piaci értékesítésére, a helyi és környező konyhák friss áruval történő ellátására.

Az üzemeltetést a 100%-os önkormányzati tulajdonú Tápió-Halesz Kft. végzi. A fejlesztés eredményeként újabb két fő nyílt piacra történő visszavezetése valósulhat meg a településen.

A beruházást 2022. június 24-én adták át, a rendezvényen köszöntőt mondott Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Czerván György országgyűlési képviselő, valamint Dr. Szoboszlay Árpád, Tápiószőlős polgármestere.