Bakonszeg Község Önkormányzata több mint 140 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Belügyminisztériumtól a Gazdaságélénkítő Program keretében megtervezett fejlesztésre. A programban a települési önkormányzat meglévő zöldség- és gyümölcsfeldolgozó kapacitását fejlesztették, hogy önfenntartó, folyamatosan működni képes üzemmé váljon a jövőben.

Ennek érdekében felújítottak két önkormányzati ingatlant, kialakítottak egy boltot és raktárépületeket, illetve eszközöket szereztek be az üzem számára. Az épületek költséghatékony működését napelemrendszer kiépítésével biztosítják. A támogatásból egy 3,5 tonna kapacitású, hűtött raktérrel rendelkező teherautót is beszereztek az alapanyagok és készáruk szállítására.

Az üzem eredményes működtetését három fő piaci alapon történő foglalkoztatásával egy önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság valósítja meg.

A beruházás ünnepélyes átadásán, 2022. március 28-án köszöntőt mondott Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, valamint Gara Péter, Bakonszeg polgármestere.

A zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzem ünnepélyes szalagátvágása Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Gara Péter polgármester, valamint dr. Vitányi István országgyűlési képviselő részvételével