Kedvezményezett: Alsóberecki Község Önkormányzata 
Program címe: Szálláshely és főzőkonyha üzemeltetése

Program leírása: A GÉP program keretében megvalósult fejlesztés eredményeként, olyan hiánypótló szolgáltatások váltak elérhetővé a településen, amelyek részben a helyi és környékbeli lakosok kényelmét szolgálják (étkeztetés), részben pedig az idelátogató turistákat vonzzák. A beruházással az önkormányzat tulajdonában lévő bezárt iskolaépület hasznosítása valósult meg, 8 db apartman került kialakításra, amelyek egyenként 5 fő elszállásolására alkalmasak. Az apartmanok mellett kialakításra került egy mini wellness szaunával és jakuzzival egy étkezős terasz, valamint konferenciaterem és játszószoba is. A meglévő főzőkonyha felújítása is megtörtént, új konyhatechnológiai gépekkel és eszközökkel lett felszerelve. A szálláshely és a főzőkonyha üzemeltetése 5 fő számára biztosít hosszútávú munkalehetőséget. A fejlesztés kiváló eszköze a helyi gazdaságfejlesztésnek, elősegíti a helyi foglalkoztatást, és hozzájárul a település népességmegtartó képességének javulásához.

Támogatás összege: 258 429 198 Ft


Kedvezményezett: Balástya Község Önkormányzata 
Program címe: 350 adagos melegkonyha kialakítása

Program leírása: A program keretében egy elavult konyha épületének felújítására és bővítésére került sor, amelynek révén a közétkeztetési feladatok kiszolgálásán túl a piaci alapú vendéglátásra is lehetőség nyílik. Az új épületben 350 adag/nap kapacitású konyha került kialakításra. A megvalósított program elsődleges célja a köz- és a szociális étkeztetés magas színvonalú biztosítása helyi alapanyagokból, közép- és hosszú távon diétás és speciális étrendek biztosítása, valamint családi és társasági rendezvények teljes körű lebonyolítása helyszín biztosításával. A megvalósult beruházással, fejlesztéssel 2 fő nyílt piaci munkavállaló foglalkoztatása valósul meg. 

Támogatás összege: 229 600 000 Ft, valamint 27 000 000 Ft önkormányzati önerő


Kedvezményezett: Bodrogkeresztúr Község Önkormányzata
Program címe: Fülöp a gólya vízitábor a Bodrog folyón

Program leírása: A program keretében egy négy évszakos vízitábor került kialakításra, amely szálláslehetőséget biztosít a Bodrog folyóra érkező turisták számára. A tábor központi eleme egy nagyobb közösségi teret, tálalókonyhát, étkezőt, férfi és női mosdót magában foglaló épület és 10 db hőszigetelt, teljes komfortfokozatú kis ház. A program megvalósításával szabadtéri és fedett helyen sportolási lehetőségek váltak elérhetővé, továbbá sporteszközök – kajak, kenu, mentőmellény – bérlésére is lehetőség nyílt. A megvalósult beruházással, fejlesztéssel 2 fő nyílt piaci munkavállaló foglalkoztatása valósult meg.

Támogatás összege: 248 229 753 Ft


Kedvezményezett: Bodrogolaszi Községi Önkormányzat
Program címe: Ifjúsági- és Sportszálló és Szabadidő Park tárgyi feltételeinek megteremtése Bodrogolasziban

Program leírása: Az Önkormányzat a tulajdonában álló épületek felújításával egy magas színvonalú, turisztikai funkciót betöltő komplexumot hozott létre. A felújított épületekben helyet kaptak 2 és a 6 ágyas apartmanok, melegítő konyha és étkező is, amely 40 fő kiszolgálására alkalmas. Kivitelezésre került egy gépjármű parkoló és egy játszóudvar. A megvalósult beruházással, fejlesztéssel 2 fő nyílt piaci munkavállaló foglalkoztatása valósul meg.

Támogatás összege: 248 229 753 Ft


Kedvezményezett: Dédestapolcsány Község Önkormányzata
Program címe: Bánvölgye Élménytábor Turisztikai célú fejlesztése 

Program leírása: A program keretében a tábor főépületének felújítása, benne konyha kialakítása valósult meg a szükséges berendezési tárgyak beszerzésével együtt. Továbbá 8 meglévő, komfort nélküli faház elbontásra került, melyek helyére 7 db új faház épült, megfelelő hőszigeteléssel, fürdő helyiséggel és mini konyhával. A 7 db faház elhelyezkedése szerint 3 db iker faház (2db tetőteres beépítéssel, 1 db földszintes), valamint 1 db szabadon álló faház tetőteres beépítéssel. Összesen 42 modern, komfortos férőhely kialakítása került sor a fejlesztés által. Az Önkormányzat a megvalósított beruházással, fejlesztéssel 2 fő nyílt piaci munkavállaló foglalkoztatását vállalta.

Támogatás összege: 256 857 093 Ft


Kedvezményezett: Dunapataj Nagyközség Önkormányzata
Program címe: Szelidi Sport- és Szabadidő Centrum 

Program leírása: A program keretében az Önkormányzat a Szelidi-tó környezetében található üdülőterület fejlesztését, a meglévő turisztikai szolgáltatások bővítését valósította meg egy négy évszakos sport- és szabadidő centrum létesítésével. A komplex szolgáltatások biztosítása érdekében 4 állásos bowlingpályát, játéktermet, büfét és akadálymentesített kiszolgáló helyiségeket építettek. A játékterembe biliárd, csocsó, darts, léghoki, rex sportjátékok eszközeit, berendezéseit szerezték be, amelyek szezontól függetlenül, egész évben hozzájárulnak a szabadidő kellemes eltöltéséhez. A megvalósult beruházással, fejlesztéssel 3 fő nyílt piaci munkavállaló foglalkoztatása valósul meg.

Támogatás összege: 300 000 000 Ft (amiből 200 000 000 Ft a Belügyminisztérium KVHÁT Gazdaságélénkítő Program keretén belül, 100 000 000 Ft a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkárságának támogatása, valamint 15 000 000 Ft önkormányzati saját forrás)


Kedvezményezett: Felsőszentmárton Községi Önkormányzata
Program címe: Szent Márton Vendég és Gyógynövény ház kialakítása Felsőszentmártonban

Program leírása: A program keretében megvásárlásra került a település központjában található ingatlan, amely az átalakítást követően vendégházként funkcionál. A megvásárolt ingatlan felújításával egy 10 szobából álló, 25 férőhelyes szálláshely jött létre, a szükséges konyhai, szobai, kültéri eszközök, merülődézsa beszerzésével, amely turistaházként várja a vendégeket. Az ingatlanhoz tartozó telken mini arborétum, gyógynövénykert került kialakításra, Ehhez kapcsolódóan beszerzésre került egy befőző automata a tartozékaival együtt, amely ivólé és lekvárfőző adapterrel is rendelkezik. A program további célja volt egy gyaloghíd és kegyhely kialakítása, ahol Medzsugorjében felszentelt Máriaszobor került elhelyezésre a zarándok turistáknak. Az önkormányzat a megvalósított beruházással, fejlesztéssel 2 fő nyílt piaci munkavállaló foglalkoztatását vállalta.

Támogatás összege: 177 112 733 Ft.


Kedvezményezett: Gávavencsellő Nagyközség Önkormányzata
Program címe: Zöldség- gyümölcs feldolgozó üzem építése, gépek beszerzése Gávavencsellőn

Program leírása: A zöldség és gyümölcs feldolgozó üzemben tisztított, darabolt, konyha- és félkész, valamint tovább feldolgozásra szánt termékek előállítása történik, főként burgonya, sütőtök, alma és szilva feldolgozásával. Az üzemben feldolgozásra kerülő burgonyát, almát, szilvát és sütőtököt közfoglalkoztatás keretében termesztik, illetve a településen és a környező települések őstermelőitől, mezőgazdasági vállalkozásaitól vásárolják fel. A feldolgozott almát a helyi konyha használja fel, míg a szilva, sütőtök és burgonya a településen működő társaságokhoz kerül tovább feldolgozásra, akik azokat tésztaüzemükben használják, dolgozzák fel (az előállított félkész és késztermékeket egész Európába terítik: az egyik cég a LIDL legnagyobb derelye, gombóc beszállítója). A projekt során sor került a zöldség- és gyümölcsfeldolgozó csarnok építésére, burgonya- és almafeldolgozó gép és egy targonca beszerzésére. A megvalósult beruházással, fejlesztéssel 3 fő nyílt piaci munkavállaló foglalkoztatása valósul meg.

Támogatás összege: 259 799 907 Ft


Kedvezményezett: Harta Nagyközség Önkormányzata
Program címe: Hartai Felsőzátonyi sziget turisztikai célú, valamint konyhai kapacitást bővítő fejlesztése

Program leírása: A beruházás keretében a Duna partján, 2,2 hektáros önkormányzati terület által körbevett, 800 m2-es telken lévő Panoráma Halászcsárda megvásárlásával, annak felújításával, a szükséges konyhatechnológiai eszközök és 2 db hűtőkamra beszerzésével egy 150 főt kiszolgáló, korszerű, kibővített konyha és étterem létestült. A megvalósult beruházással, fejlesztéssel 6 fő nyílt piaci munkavállaló foglalkoztatása valósul meg. 

Támogatás összege: 229 859 143 Ft, valamint 1 288 939 Ft önkormányzati saját forrás.


Kedvezményezett: Kállósemjén Nagyközség Önkormányzata
Program címe: Betontörő gép és forgó-rakodógép beszerzése és építési hulladék komplex felhasználása

Program leírása: Kállósemjén Nagyközség Önkormányzata egy olyan komplex gépparkbeszerzésére és kamerarendszerrel ellátott irodahelyiség kialakítására kapott támogatást, amellyel nemcsak nagy mennyiségű betontörmeléket tudnak újrahasznosítani, hanem a már meglévő, a közfoglalkoztatási programok keretében beszerzett gépeikkel együtt komplett építési és bontási tevékenységet tudnak ellátni. A megvalósult beruházással, fejlesztéssel 3 fő nyílt piaci munkavállaló foglalkoztatása valósul meg.

Támogatás összege: 191 445 113 Ft


Kedvezményezett: Kevermes Nagyközség Önkormányzata
Program címe: HELYEK – avagy turisztikai attrakció Kevermesen

Program leírása: A program keretében az Önkormányzat tulajdonát képező ingatlan felújításával egy 32 férőhelyes szálláshely került kialakításra, kihasználva a fejlesztéssel érintett épület adottságait. Az épületen belül létrejött 6 db 2 személyes apartman, 2 db 6 személyes és 1 db 8 személyes hostel szintű szálláshely, valamint kiszolgáló és személyzeti helyiségek, közösségi terek épültek a mai kor színvonalának megfelelően. Megújult az épületen belül korábban működő konyha, mely biztosítani tudja az egyéni és csoportos szállásszolgáltatást igénybe vevők napi étkeztetését. Teljes egészében megújultak a belső közműrendszerek (épületgépészet, épületvillamossági hálózatok, biztonságtechnikai rendszerek). A szolgáltatások színvonalának szélesítése érdekében egy 18 férőhelyes kisbuszt is beszereztek. A megvalósult beruházással, fejlesztéssel 4 fő nyílt piaci munkavállaló foglalkoztatása valósul meg.

Támogatás összege: 225 327 530 Ft


Kedvezményezett: Mezőkovácsháza Város Önkormányzata
Program címe: Termálvíz tovább hasznosítása, ráépülő mezőgazdasági tevékenység kialakítása 

Program leírása: A GÉP program keretében a mezőgazdasági tevékenység fejlesztését, ezzel együtt a meglévő hévízkapacitás bővítését, újszerű felhasználásának lehetőségét teremtették meg. Egy 3000 m2-es új fóliasátor kialakítása, valamint a már meglévő 3000 m2-es fóliasátor felújítása, továbbá öntözőrendszerének és fűtésének kiépítése történt meg. Ehhez kapcsolódóan felújításra került a már meglévő hévíz kút, alkalmassá téve azt a folyamatos üzemelésre, valamint a mezőgazdasági célú hévíz kivételére. 

Megépült a hévízkutat és a mindösszesen 6000 m2-es fűthető fóliasátrakat összekötő hévízvezeték, illetve a lehűlt hévíz visszavezetésére szolgáló vezeték. A megvalósult beruházással, fejlesztéssel 2 fő nyílt piaci munkavállaló foglalkoztatása valósul meg.

Támogatás összege: 261 993 223 Ft


Kedvezményezett: Nagyiván Községi Önkormányzat
Program címe: Gluténmentes sütemény-előállító és gyümölcsfeldolgozó manufaktúra Nagyivánon

Program leírása: A program keretében egy gluténmentes sütemény előállító üzem, valamint gyümölcsfeldolgozó valósult meg. Az üzemben két termelő egység került kialakításra: a gluténmentes süteményeket, valamint a feldolgozott gyümölcsöket előállító gyártósor. Megvásárlásra került a régi tejcsarnok, ahol kialakításra került az üzem teljes infrastruktúrával együtt. A megvalósult beruházással, fejlesztéssel 3 fő nyílt piaci munkavállaló foglalkoztatása valósul.

Támogatás összege: 256 897 015 Ft


Kedvezményezett: Tápióbicske Község Önkormányzata
Program címe: Tápióbicskei Erdei Programközpont komplex turisztikai fejlesztése

Program leírása: A falusi, erdei turizmus fejlesztése érdekében a funkcióját vesztett „tanyasi iskola” területén 6 apartmanból álló, összesen 24 férőhelyes új szálláshely létesült, a meglévő épületben előadóterem, kis konyha és illemhely került kialakításra, és a működtetéshez szükséges eszközök beszerzésére került sor. A programban komplex fejlesztés valósult meg, az erdei programközpont széleskörű hasznosítási lehetőségei egyaránt szolgálhatnak erdei szálláshelyként, oktatási centrumként és erdei iskola helyszíneként. Az Önkormányzat a megvalósított beruházással, fejlesztéssel a támogatás lejártát követően 3 év időtartamban, 3 fő nyílt piaci munkavállaló foglalkoztatását vállalta.

Támogatás összege: 258 988 618 Ft


Kedvezményezett: Tetétlen Községi Önkormányzat
Program címe: Homoktövis feldolgozó üzem és bemutatóterem kialakítása

Program leírása: A GÉP program keretében a településen közel egy évtizede folytatott homoktövis termesztésre és feldolgozásra alapozva egy 422 nm-es könnyűszerkezetes üzemcsarnok, feldolgozóüzem és bemutatóterem került kialakításra. Az Önkormányzat 5 éves fenntartási kötelezettséget vállalt, és a megvalósult beruházással, fejlesztéssel 6 fő nyílt piaci munkavállaló foglalkoztatása valósul meg. 

Támogatás összege: 253 549 591 Ft


Kedvezményezett: Tóalmás Község Önkormányzata
Program címe: Szent András gyógyvizes strand komplex fejlesztése az egész évben nyitva tartás és a gyógyturizmus fejlesztése érdekében

Program leírása: A program keretében a tóalmási strand egész éves üzemeltetésének biztosítása érdekében új medence létesítését, a meglévő öltöző felújítását, és gyógyászati helyiségek kialakítását hajtották végre. Megvalósult a meglévő hárommedence burkolatfelújítása, különböző gyógyászati élményelemek beépítése. Új célcsoport bevonása érdekében egy pancsoló medence épült a kisgyermekes családok fogadására. A program keretében elvégezték a medencék körüli környezet rendezését, a burkolatok csúszásmentesre cserélését. A megvalósult beruházással, fejlesztéssel 4 fő nyílt piaci munkavállaló foglalkoztatása valósul meg.

Támogatás összege: 259 889 226 Ft, valamint 708 624 Ft önkormányzati saját forrás


Kedvezményezett: Vajdácska Község Önkormányzata
Program címe: A megkezdett szociális konyha épületének közművesítését és berendezését, valamint a meglévő savanyítóüzem fejlesztését. 

Program leírása: A szociális konyha kialakítását a korábban üzletként használt ingatlan vásárlásával 2018. évben kezdte meg az Önkormányzat közfoglalkoztatási támogatás keretében, amelynek célja egy 300 adagos konyhai kapacitás létrehozása volt. A közétkeztetés megoldására ideiglenesen az egyik szomszédos településsel kötöttek szerződést, onnan látták el Vajdácska település napi étkeztetési igényét.  A településen iskola, óvoda és bölcsőde is működik, ami napi szinten megközelítőleg 150-200 fő közétkeztetését jelenti. A megfelelő minőséggel és kapacitással működő konyha megvalósításával a település turisztikai mozgástere is megnőtt, lehetőségei bővültek, pl. nagyobb rendezvények konferenciák, tömegrendezvények szervezésére. 

A savanyítóüzem idényjelleggel működött, a feldolgozás a hűtő- és tárolókapacitás hiányában a növények érési ciklusára korlátozódott. Az Önkormányzat a saját termények feldolgozásán túl a környékbeli települések szezonális terményeit is felvásárolta, feldolgozta, majd értékesítette. A savanyítóüzem kapacitásnöveléséhez szükséges volt egy 123 m2 alapterületű hűtőház és egy 54 m2-es készáru raktár megépítésére, és az ehhez nélkülözhetetlen technológia beszerzése. A hűtőház és az áruraktár megépítésével a savanyítóüzem működési ideje kitolódik, valamint a környék mezőgazdasági termelői számára bértárolási/hűtési szolgáltatást is tudnak biztosítani. A savanyított termékek vásárlói köre a környező önkormányzatok, sárospataki éttermek, valamint a helyi lakosság.  

A megvalósult beruházással, fejlesztéssel az Önkormányzat a beruházásban érintett telephelyen az Mt. szerinti teljes munkaidőben foglalkoztatott 2 fő nyílt piaci munkavállaló 3 éves folyamatos foglalkoztatását vállalta.

Támogatás összege: 200 000 000 Ft


Kedvezményezett: Kisköre Városi Önkormányzat
Program címe: Patyolat kialakítása Kiskörén 

Program leírása: A programban jövedelmező mosoda került létrehozásra, aminek célja az üzletág fejlesztése, korszerű épülettel, illetve gépekkel, eszközökkel és házhozszállítási szolgáltatással. A program keretében új létesítmény került kialakításra egy bérraktár épülettel együtt. Megvásárlásra kerültek a mosodai szolgáltatás biztosításához szükséges gépek, eszközök. A megvalósult fejlesztés a településen 4 fő részére teremt új munkahelyet. 

Támogatás összege: 257 999 998 Ft