Közfoglalkoztatás keretében épített erdei iskola épületét adták át 2021. július 10-én Abonyban. Az eseményre az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében megtartott levendula nap keretében került sor.

Az átadón Földi László országgyűlési képviselő, Pető Zsolt Abony város polgármestere, Kókai-Dudinszky Mónika alpolgármester, Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének tagjai, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárság részéről Monos Zsolt, a Pest Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály részéről dr. Kublik Henrietta főosztályvezető és munkatársai, valamint a Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának munkatársai vettek részt.

Az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. Abony Város Önkormányzatának 100%-os tulajdonú cége. Fő tevékenysége városüzemeltetési feladatok ellátása, 2015. évtől a helyi közfoglalkoztatási feladatokat is ellátja. 2021. évben az ABOKOM Kft. mezőgazdasági, szociális, helyi sajátosságokra épülő járási startmunka mintaprogramot és hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási programot valósít meg. A programokban résztvevők száma összesen 72 fő.

Abony mezőgazdasági mintaprogramjának meghatározó eleme a levendula. A rendezvényen résztvevők megismerhették a levendula útját a szürettől, a termék előállításon át, a késztermék bemutatásáig. A helyi sajátosságokra épülő mintaprogram keretében 2021. évben készült el az erdei iskola épülete. A program megvalósításával céljuk, hogy a helyi és a környező települések köznevelési intézményei igénybe vegyék a hangulatos játszótér mellett, az erdei környezetben elhelyezkedő épületet.