A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében közel 163 millió forint közfoglalkoztatási támogatásban részesült Besenyőtelek Község Önkormányzata egy melegházon alapuló zöldség-, gyümölcs- és gyógynövénytermesztő, önfenntartó „minta-biogazdaság” létrehozására.

A beruházás eredményeképp egy 3000 m2 alapterületű növényház 2000 m2-es részében növénypalánta nevelése, 1000 m2-en zöldségek termesztése, a szántóföldön áfonya- és növénytermesztés, valamint a termények feldolgozása, késztermék előállítása valósul meg. A régi, elavult fóliaházak helyett korszerű, fóliaborítású növényházat, és az azt kiegészítő, kisméretű hűtő- feldolgozó egységet alakítottak ki. A termelés hatékonyságát intelligens technológiával működő gépészet és korszerű eszközök (tároló, feldolgozó, csíráztató és hűtő konténer) biztosítják. A fejlesztés 2 új munkahelyet teremtett a településen, jelenleg összesen 8 fő dolgozik a gazdaságban.

A létesítmény ünnepélyes keretek közötti átadására 2022. szeptember 7-én 10.00 órakor került sor, melyen köszöntőt mondott Bozsik Csaba polgármester, Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, valamint dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő.

Ünnepélyes szalagátvágás dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő, Bozsik Csaba polgármester, Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, valamint Csollák Gábor kivitelező részvételével