Az ünnepélyes alapkőletétellel elkezdődtek a „SZURDOK-SZOLG” Mátraterenyei Szolgáltató Centrum kialakítása projekt építési munkálatai 2022. március 24-én. A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében az önkormányzat a Belügyminisztériumtól
180 276 914 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Szolgáltató Centrum kialakításával – a helyi adottságok és szükségletek figyelembevételével – zöldfelület gondozási, karbantartási, kisebb építési, szállítási és kölcsönzési, valamint varrási szolgáltatások lesznek elérhetőek a helyi és a környékbeli lakosság számára.

A támogatás felhasználásával egy 400 m2 alapterületű könnyűszerkezetes csarnokot építenek, valamint eszközök beszerzése valósul meg.

Az eseményen Gecse László, a település polgármesterének ünnepi köszöntőjét követően Szulimán Zsolt, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztály vezetője, valamint Becsó Zsolt országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet. A rendezvény befejezéseként Szulimán Zsolt főosztályvezető és Gecse László polgármester időkapszulát helyezett el a kivitelezés helyszínén.

Az alapkőletételnél Becsó Zsolt országgyűlési képviselő,  Szulimán Zsolt, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának vezetője, valamint Gecse László polgármester látható