Az önkormányzat a kezdetektől részt vesz a járási Startmunka mintaprogramok megvalósításában. 2017. évi helyi sajátosságokra épülő program keretében kezdte meg a munkaruha gyártásra szakosodott varrodai tevékenységet, amely hat fővel indult egy hetven négyzetméter alapterületű, viszonylag rossz állapotban lévő önkormányzati épületben.

A program már az első évben jelentős bevételt eredményezett, amelyet visszaforgattak a közfoglalkoztatási programokba. 2018-ban folytatódott a munkaruha varrás nyolc fő közfoglalkoztatottal és további két fő önkormányzati alkalmazottal.

A varroda olyan épületben működött, melynek korszerűsítése, fejlesztése szükségszerű volt. A megrendelések növekvő száma is megkívánta a munkakörülmények javítását. Az önkormányzat célja további termékek előállítása, távlatilag egy önállóan működő, önkormányzati fenntartású, munkahelyet biztosító vállalkozás kialakítása és fenntartása.

A község 2018-ban Start Plusz díjat kapott, s a díjjal járó tíz millió forint összegű támogatást a helyi közfoglalkoztatási program továbbfejlesztésére használták fel.