Szászváron új tűzoltószertár építésébe kezdtek a közfoglalkoztatás keretében. Az építési munkákat a helyi közfoglalkoztatottak végzik, az épület február végére készül el.

A három tűzoltóautó befogadására alkalmas 130 négyzetméteres, pihenőhelyiséggel, mosdóval, zuhanyzóval ellátott létesítmény Szászvár határában, egy üresen álló, a főútra közvetlen csatlakozással rendelkező önkormányzati telken épül. Jóllehet az egyesület még csak egy tűzoltóautóval rendelkezik, terveznek azonban fejlesztést, ezért indokolt a három garázshely kialakítása.

Az új tűzoltószertár falait már bevakolták, és a tetőszerkezet is elkészült. A Belügyminisztérium támogatásából készül el a szertár, illetve finanszírozzák az építésben résztvevő közfoglalkoztatottak bérét.

A Baranya megyei településen az eredeti ütemterv szerint haladnak a munkákkal, hamarosan a nyílászárók is megérkeznek. A tervek szerint a téli hónapokban a belső helyiségek kialakításával is végeznek. Példaértékű a program, mely segítségével maradandó értéket teremtenek a közfoglalkoztatottak.

Az új létesítmény február végére készül el, amelyet a Szászvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület fog használni. A mostani, a vár közvetlen közelében található szertár elavult, időszerű a kiköltözés, már csak azért is, mert amint megkezdődik a műemlék fejlesztésének következő üteme, ezt az épületet lebontják.

(Forrás: bama.hu)