A Polgári CSEMETE Szolgáltató és Kereskedelmi Szociális Szövetkezetet 2013-ban alapította meg Polgár Város Önkormányzata. Az öt éve működő szövetkezet megoldás lehet a Tisza-mente térségben arra, hogy az emberek ne essenek ki a munka világából és társadalmilag is hasznosnak érezzék magukat.

A szövetkezet halmozottan hátrányos helyzetű munkavállalói olyan tevékenységeket folytatnak, amelyek lehetővé teszik a tartós, értékteremtő foglalkoztatásukat. Részt vesznek a szociális tüzelőcsomag programban, hozzájárulnak a lakókörnyezet rendezettségéhez, valamint a zöldterület karbantartáshoz. A szövetkezet sikeres működését a sertéstelepen felnevelt malacok, valamint a zöldség-, gyümölcs feldolgozó üzemben előállított „CSEMETE” elnevezésű termékek piacra juttatásával biztosítja.

Erdőápolás a Tisza út menti parkerdőben

A Belügyminisztérium és a TÖOSZ által 2016. évben meghirdetett legjobb önkormányzati gyakorlatok pályázaton második helyezést értek el a „Segítő polgári kezek az idősekért” programmal. A következő évben pedig különdíjat nyertek az OFA Nonprofit Kft. Hozzáadott Helyi Érték Díj pályázaton.

Szociális tüzelőcsomag kiszállítás