A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében közel 210 millió forint támogatásban részesült Pétervására Város Önkormányzata minőségi térkőgyártás kialakítására és továbbfejlesztésére.

A fejlesztés eredményeként a korábbi közfoglalkoztatási programra építve a manufaktúrában gyártott térkövek helyett a Pétervásárai Szociális Nonprofit Kft. fenntartásával ipari, modern technológiával működő minősített betonelemgyártás valósul meg, az automata gépsorral felszerelt, átépített térkőgyártó üzemben. A gyártáshoz szükséges nyersanyag tárolására és a késztermékek elhelyezésére a létesítmény körül 700 m2-es területen betonfelületet alakítottak ki. A gyártáshatékonyság és kapacitásnövelés érdekében homlokrakodó gépet és elektromos gyalogkíséretű targoncát vásároltak. A kiváló minőségű alapanyagokból, saját technológia alapján készült, minősített termékeiket a város körzetében szeretnék értékesíteni. 

Az üzemet 2022. október 21-én adták át, köszöntőt mondott Eged István polgármester, Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, valamint Horváth László országgyűlési képviselő.

Ünnepélyes szalagátvágás Horváth László országgyűlési képviselő, Eged István polgármester, valamint Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár részvételével