Térkőgyártó üzem fejlesztése Pétervásárán

Publikálva: 2022. október 24.

A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében közel 210 millió forint támogatásban részesült Pétervására Város Önkormányzata minőségi térkőgyártás kialakítására és továbbfejlesztésére.

A fejlesztés eredményeként a korábbi közfoglalkoztatási programra építve a manufaktúrában gyártott térkövek helyett a Pétervásárai Szociális Nonprofit Kft. fenntartásával ipari, modern technológiával működő minősített betonelemgyártás valósul meg, az automata gépsorral felszerelt, átépített térkőgyártó üzemben. A gyártáshoz szükséges nyersanyag tárolására és a késztermékek elhelyezésére a létesítmény körül 700 m2-es területen betonfelületet alakítottak ki. A gyártáshatékonyság és kapacitásnövelés érdekében homlokrakodó gépet és elektromos gyalogkíséretű targoncát vásároltak. A kiváló minőségű alapanyagokból, saját technológia alapján készült, minősített termékeiket a város körzetében szeretnék értékesíteni. 

Az üzemet 2022. október 21-én adták át, köszöntőt mondott Eged István polgármester, Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, valamint Horváth László országgyűlési képviselő.

Ünnepélyes szalagátvágás Horváth László országgyűlési képviselő, Eged István polgármester, valamint Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár részvételével

Menü

Navigáció