A közfoglalkoztatás alapjain szerveződött szociális szövetkezetek fejlődése előremutató. A tagok és munkavállalók elkötelezettsége, szívvel-lélekkel végzett munkája a szövetkezet fejlődésének alappillérei.
A Komló városában üzemelő Komlói Tésztagyártó Szociális Szövetkezet szép példája ennek. Az általuk működtetett tésztagyártó üzemben 2017 óta folyik tevékenység szövetkezeti kereteken belül. A kezdeti nehézségek leküzdése után szemmel látható a szövetkezet fejlődése akár a volumen növekedése, akár a tevékenységek és a termékpaletta bővítése kapcsán.

Felismerve a közösségi média erejét, a szövetkezet a helyi piacok felkutatásába az internetes felületeket is bevonta. Termékeik népszerűsítése és árusítása már nem csak a megszokott módon történik (helyi szinten, piacokon és kisboltokban), hanem az internetes világ térhódításával online is megvásárolhatóak a közösségi felületeken.

Új lehetőségként kínálják vásárlóik részére a vásárolt áru házhoz szállítását, illetve folyamatban van egy webshop kialakítása, ahol minden általuk forgalmazott termék megtalálható lesz árral, képpel ellátva, ezzel is felhasználóbaráttá téve az online vásárlást.

Emellett elindult a környékbeli szövetkezetek és önkormányzatok bevonásával egy hálózatosodási folyamat, amely a szociális gazdaság helyi szinten történő megszilárdításának első és egyben legfontosabb lépése. 

A szövetkezet a saját termékein túl a partnerként bevont, környékbeli szövetkezetek termékeit is árusítja.

Céljuk, hogy kialakuljon egy tudatos vásárlói magatartás, mely a multikkal szemben célzottan a helyi termelők által előállított termékeket keresi és helyezi előtérbe.

A szövetkezet egyelőre a Facebook oldalon érhető el az alábbi linkre kattintva, a lapon folyamatosan kerül feltöltésre a termékportfólió: https://www.facebook.com/komloiteszta/