Az önkormányzat 2018-ban mezőgazdasági, továbbá mezőgazdasági földutak karbantartására irányuló közfoglalkoztatási mintaprogramot indított. A mezőgazdasági program keretében mintegy négy hektáron szabadföldön és fóliasátorban sárgarépa, vöröshagyma, burgonya, fehérrépa, tök, zöldbab, TV paprika, paradicsom, kelkáposzta, bab, zöldborsó, valamint kukorica és búza nevelését végezték. A termékeket elsősorban az óvodai konyhában használták fel.

A paprikát december közepéig tartották a fóliában, január elején már a retket, a salátát és a hagymát ültették. A fóliasátorban megtermelt paprika egy részét a leszedés után savanyító lébe helyezték, ebből a tél folyamán savanyúságot készítettek.  

A programban baromfi- és szarvasmarhatartás is megvalósul. A takarmányokat az önkormányzat saját földterületén termesztik. Tevékenységi körük kiegészül tej- és tejtermékek előállításával is, amelyek egy részét ugyancsak a közétkeztetés részére adják át. A 2018. évi Farmer Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításon a Koncentrált Tejű Fajták Tenyésztő Egyesülete II. díját nyerték el a Cecil nevű tehénnel, továbbá különdíjat kaptak a jersey fajta tenyésztésében elért eredményeikért. 

A község 2018-ban Start Plusz díjat kapott a közfoglalkoztatás keretében elvégzett értékteremtő munkáért, s a díjjal járó tíz millió forint összegű támogatást a meglévő állatállomány bővítésére fordították.