2016-ban a Baptista Szeretetszolgálat hajléktalan mintaprogramjának telephelyeként Kiskőrösön a Szeretetházi Baptista Gyülekezet 35 fő közfoglalkoztatott bevonásával vágott bele a legelesettebb emberek foglalkoztatásába. Mezőgazdasági és feldolgozó tevékenységekbe kezdtek, amely stabil állandó munkát jelent a résztvevők számára.

A Baptista Szeretetszolgálattal és az általuk fenntartott hajléktalan szállókkal együttműködve támogatják azokat a fővárosi hajléktalanokat, akik szeretnének vidékre költözni és hasznos, értékteremtő munkát folytatni. Segítséget kaptak abban, hogy visszaköltözhessenek vidékre, ahol a foglalkoztatás mellett, szállást és szociális segítségnyújtást is biztosítanak számukra, amely a társadalmi reintegráció folyamatában egy stabil hátteret jelent. Ehhez kezdettől fogva lakhatást és napi egyszeri meleg étkezést is nyújtanak azok számára, akik igénylik.

2017-ben a Szeretetházi Baptista Gyülekezet (2017.07.01-től új néven a Sorsfordító Szolgáltató Központ) már önállóan adta be kérelmét a Bács Kiskun Megyei Kormányhivatalhoz. A Belügyminisztérium 12 hónapra, átlagosan 117 fő bevonására biztosított forrást, és egyben lehetőséget arra, hogy folytatódhasson a megkezdett munka. A program az előző évhez hasonlóan a helyi közösségek legelesettebb rétegét foglalkoztatja, továbbá a Főváros területén élő fedél nélküliek és hajléktalan emberek számára biztosít segítséget Kiskőrösön.

A „Segély helyett munkát” elv megvalósítása mellett segítséget nyújtanak abban, hogy ezek az emberek újra a táradalom hasznos, megbecsült tagjaiként élhessék az életüket. A foglalkoztatottak közül jó néhányan már el tudtak helyezkedni a nyílt munkaerőpiacon, így a közfoglalkoztatás, mint átmeneti megoldás, jó hatással volt az életükre.

A program komplex módon reagál az emberek szükségleteire, és kezeli a megtermelt javakat. Tevékenységeik túlnyomó része a mezőgazdasági termelésre és a megtermelt alapanyagok feldolgozására épül. A jövőben egy önellátó, önfenntartó gazdaságot szeretnének létrehozni. Közel 2,5 hektár területen szabadföldi zöldséget, fóliasátorban 3000 m2 – en paradicsomot, paprikát és uborkát, míg 90 m2-en csiperkegombát termesztenek. A program által támogatott savanyító üzemben nyár végén elkezdték a zöldség feldolgozását is.

Szintén a közfoglalkoztatási programnak köszönhetően újítottak fel három ingatlant, amelyek a jövőben 30 fő rászoruló számára biztosítanak majd szállást, továbbá létrehoznak egy száraztészta előállító üzemet Baján, Kiskunhalason pedig egy baromfitartó telepet.