A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF) a Belügyminisztérium támogatásával, közfoglalkoztatási mintaprogram keretében közel 126 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Baranya vármegyei Sellye településen létrehozandó savanyító üzemre.

A fejlesztés során a közfoglalkoztatás keretében korábban megvalósított zöldségfeldolgozó üzem épületében savanyító üzem kialakítására került sor, valamint a működtetéshez szükséges eszközök beszerzése is megtörtént.

A beruházással az üzem kapacitásának egész éves kihasználtsága biztosítható, és újabb 2 nyílt munkaerőpiaci munkahely jött létre.

Az üzem működéséhez szükséges alapanyagot a környékbeli települések biztosítják. Ennek érdekében a TEF az Ős-Dráva program keretében fejlesztendő települések közé tartozó egyes községek önkormányzataival együttműködési megállapodást kötött. Ezáltal a fejlesztés hozzájárul a térség településeinek további gyarapodásához, fejlődéséhez.

A savanyítóüzemet ünnepélyes keretek között 2024. május 28-án adták át. A rendezvényen Nagy Attila polgármester köszöntőjét követően Nagy Csaba országgyűlési képviselő, Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, valamint Sztojka Attila kormánybiztos mondott beszédet.

Ünnepélyes megnyitó Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Nagy Attila polgármester, Sztojka Attila kormánybiztos, valamint Nagy Csaba országgyűlési képviselő részvételével