„Igény-kosár” alprogram – Kiegészítő pályázati lehetőség a FÓKUSZ Programban

A Belügyminisztérium kezdeményezésére a „Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező, a közfoglalkoztatás alapján szerveződő szociális szövetkezetek” támogatási programon (a továbbiakban: Fókusz Program) belül megnyílt az „Igény-kosár” alprogram kiegészítő programelem.

Beruházási célú közfoglalkoztatási pályázat

A Belügyminisztérium Beruházási célú közfoglalkoztatási programok pályázati felhívása 2016. július 15-én lezárult. A benyújtott pályázatokat 2016. augusztus 20-ig a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága által felállított szakmai bizottság bírálja el, majd a Belügyminiszter 2016. augusztus 23-ig dönt a pályázat támogatásáról. A döntést követően a Belügyminisztérium a pályázatok eredményeit jelen portálon teszi közzé.

Eldőlt, mely pályázatok kapnak támogatást

A pályázat célja olyan közfoglalkoztatási mintaprogramok vissza nem térítendő támogatása, amelyek a közfoglalkoztató már meglevő állattartási programjából származó hús- és tejtermékek feldolgozásához szükséges termelői kapacitás létrehozását szolgálják.

A legjobb önkormányzati gyakorlatok

Megjelent a Példát átadó gyakorlatok pályázat – Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2016. évi pályázati kiírása. A program célja a legjobb önkormányzati gyakorlatok feltérképezése, és megismertetése az ország más önkormányzataival. A címmel járó díj mellett olyan hivatalos elismerésben is részesülnek az önkormányzatok, amely az önkormányzati dolgozók és helyi lakosok büszkesége lehet. A pályázatok benyújtási határideje: 2016. szeptember 12.

Magyarország belügyminisztere pályázatot hirdet beruházási célú közfoglalkoztatási pilot program kidolgozására

A pályázat célja olyan közfoglalkoztatási mintaprogramok vissza nem térítendő támogatása, amelyek a közfoglalkoztató már meglévő állattartási programjából származó
hús- és tejtermékek feldolgozásához szükséges termelői kapacitás létrehozását szolgálják. A pályázat alapján a kedvezményezett olyan, ún. beruházási célú közfoglalkoztatási mintaprogramot indíthat, amely a támogatási időszakot követően önfenntartó módon üzemeltethető tovább.

Pályázati felhívás az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek számára

A „Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek támogatása” program finanszírozásának lehetőségét a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium teremtette meg oly módon, hogy a közfoglalkoztatás alapjain szerveződő szociális szövetkezetek részére a 2016. évi 340 milliárd forint Start-munkaprogram előirányzatból, 10 milliárd forintot különített el erre a célra. A támogatási program lebonyolítását az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. valósítja meg.

Új pályázati lehetőség kizárólag start szociális szövetkezetek számára

Az elmúlt időszak gazdasági nehézségeire reagálva a Belügyminisztérium kezdeményezésére az OFA Nonprofit Kft. munkahelymegőrző pályázatot hirdetett meg a start szociális szövetkezetek számára.