Kunágotán a közfoglalkoztatás keretében egy 375 négyzetméteres üzemépületet építenek a mezőgazdasági programban megtermelt zöldség és gyümölcsfélék, valamint a takarmánynövények szakszerű tárolása, előválogatása, minősítése érdekében.

A Békés megyei településen a közfoglalkoztatási program három eleme valósul meg az idén. Az önkormányzat 36,9 hektáron folytat zöldség-, gyümölcstermesztést, konyhakerti kultúrák termesztését, szántóföldi növénytermesztést, állattartás és vadtartást. Külterületen 32,4 hektár, belterületen 4,5 hektár áll rendelkezésükre.

A megtermelt zöldség és gyümölcsfélék, a takarmánynövények szakszerű tárolása, előválogatása, minősítése érdekében egy 9300 négyzetméteres telephelyen egy 375 négyzetméteres üzemépületet építenek. Az a cél, hogy a felsorolt tevékenységek koncentráltan egy telephelyen valósulhassanak meg. A mezőgazdasági programban 110 fő dolgozik.

A helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatási programelemben 44 közfoglalkoztatott tevékenykedik, akik betonelemek gyártását, faipari termékek előállítását végzik. Jelenleg 23-an vesznek részt a mezőgazdasági földutak karbantartása programelemben. A munkáltok célja a mezőgazdasági földutak, és az azokat övező fasorok állapotának a javítása, fenntartása, az aljnövényzet gyérítése. A hosszabb időtartamú közfoglalkoztatásban 12 fóliasátorban termeltek a közfoglalkoztatottak sárgadinnyét és kápia paprikát, jelenleg karalábét termesztenek.

(Forrás: Békés Megyei Hírlap)