Az önkormányzat 2012 óta valósít meg közfoglalkoztatási programokat. 2018-ban a járási Startmunka programok keretében huszonöt fő számára biztosítottak megélhetést. A mezőgazdasági programban növénytermesztést, állattenyésztést és szaporítást, valamint takarmánytermesztést végeztek mintegy nyolchektáros területen.

Az önkormányzati földterületeken kukoricát, takarmányrépát, tavaszi árpát és lucernát termeltek. Az előállított takarmánynövényeket a tartott állatok (kecske, nyúl, bárány, juh, kos) ellátására használták fel. Az önkormányzat épületének pincéjében laskagomba termesztéssel is foglalkoznak. A termesztett zöldségféléket és a gombát a közétkeztetés konyháján használják fel.

A helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatási program keretében térkő, padkaszegély, kerítésoszlop, gyártósablon, kerítéselem, beton átereszek készültek, valamint a mezőgazdasági programhoz kapcsolódó ólak, istállók felújítási munkálatait végezték el. A gyártott elemeket az önkormányzati területek felújítására, javítására használják fel. A kül- és belterületi átereszek és kapubejárók felújítását is végzik, valamint csatorna- és medertisztítási, karbantartási feladatokat is ellátnak.

A község 2018-ban Start Plusz díjat kapott, s a díjjal járó tíz millió forint összegű támogatást a helyi közfoglalkoztatási programok továbbfejlesztésére használják fel.